Wees Lucie – Astrid Boonstoppel

Je ontmoette hem in de supermarkt. Tenminste, dat stelde ik me zo voor. Misschien had je hem al een keer eerder gezien, in het voorbijgaan, op straat of zo. Alleen maakte hij kennelijk niet zo veel indruk op je dat je mij over hem vertelde.

Korte inhoud 
“Lucie en haar moeder Hedwig woonden in bruisende grote steden, in piepkleine dorpjes en zo ongeveer alles daartussenin. En nu kan Lucie ook Cressville aan dat veel te lange rijtje toevoegen. Wie haar vader is, weet Lucie niet en dat kan haar ook weinig schelen. Ze heeft haar moeder en dat is genoeg.

Maar deze keer is alles anders. In Cressville ontmoet ze Jo, Fraser en Takeo, bij wie ze zich al gauw thuis voelt. Tegelijkertijd lijkt haar moeder iets voor Lucie achter te houden – en dat is niets voor haar. Wat is er met Hedwig aan de hand? En wat probeert ze te verbergen?”

‘Ik denk dat mijn moeder een affaire heeft,’ zei ik. (…)
Jo schudde haar hoofd. ‘Het is geen affaire als je geen partner hebt.’
‘Een minnaar dan,’ zei ik. ‘Ik denk dat mijn moeder een minnaar heeft.’

Mijn mening 
Dit is de 3e Blossom Books Shortie (een fijne reeks YA-novelles) en mijn 1e kennismaking met Astrid Boonstoppel (al staan haar andere boeken wel op mijn leeslijst! ).

Lucie (15) en haar moeder Hedwig zijn al heel vaak verhuisd vanwege Hedwigs werk als vertegenwoordiger. Dit keer verhuizen ze naar het slaapverwekkende stadje Cressville.
Wie haar vader is, weet Lucie niet, maar ze heeft genoeg aan haar moeder, met wie ze twee handen op één buik is. Ze delen altijd alles. Of deelden… Want sinds ze in Cressville zijn is het anders. Heeft Hedwig een relatie? Met wie? En waarom vertelt ze Lucie niet over hem?
Lucie gaat met haar nieuwe vrienden Jo, Takeo en Fraser – die iedereen in het stadje kennen – op onderzoek uit…

Dit verhaal is op een bijzondere manier geschreven, want Lucie vertelt haar verhaal aan haar moeder. Dat doet je meteen afvragen waarom dat zo is, want haar moeder is toch onderdeel van dat leven en verhaal? Ik had vanaf het begin het ongemakkelijke gevoel dat het verhaal een rampzalige ontwikkeling zou gaan krijgen… Waar zou het heen gaan? Wat ging er gebeuren? De spanning had me flink te pakken en zorgde ervoor dat ik het boek niet weg kon leggen! Zou het een thriller blijken te zijn? Een drama? Door, door, door…
Wat een spannend, warm én hartverscheurend verhaal blijkt het te zijn!
Ontzettend knap om zó’n verhaal neer te zetten in zo weinig pagina’s. Niet te kort, niet te lang, gewoon helemaal compleet.

Het was allemaal onschuldig, dat snap je wel, toch? We zochten gewoon een simpel tijdverdrijf, een doel, iets waarop we ons konden richten. Als ik echt had willen weten met wie je een relatie had, had ik het je namelijk gewoon kunnen vragen. Dat weet ik ook wel.

Wees Lucie 
ISBN 9789463494007 – Uitgever: Blossom Books – 129 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Blossom Books shortie 003 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.