De Tempeljagers 5: Het lied van de woestijn – Michael Reefs

‘Er is absoluut reden tot paniek,’ zegt Ragnar hijgend. ‘Die tatoeage is het embleem van de Mentiri. Het betekent dat ik vervloekt ben.’ 

Korte inhoud 
“Tijdens een uitje in de Efteling komen de Tempeljagers erachter dat er een vloek rust op Ragnar, de nieuwe vriend van tante Lara. Om hem te redden reizen ze af naar het hart van de Australische woestijn.
Niet alleen zou daar een geneeskrachtig bot verborgen liggen, maar ook nog de magische kern van een neergestorte meteoriet. En die mag absoluut niet aan de rest van de wereld blootgesteld worden… Lukt het de Tempeljagers om Ragnar te bevrijden van de vloek? Of ligt er nog meer gevaar op de loer?”

Stiekem kan Noah niet wachten. Hij is gek op puzzels en wilde altijd al eens een escaperoom doen. En met de hulp van zijn vrienden, en natuurlijk van Lara, weet hij zeker dat ze Linus snel zullen vinden.

Mijn mening 
Deel 5 alweer in deze heerlijk avontuurlijke serie!  Dit keer is Noah de verteller, net als in deel 1. En wat de vrienden en hun tante nu weer beleven…

Noah, zijn tweelingbroer Finn, vriendin Tess en haar vriendinnetje Kim, gaan met tante Lara en haar vriend Ragnar naar de Efteling. Ze hebben er allemaal superveel zin in. Voor Ragnar is het ook nog spannend, want het is zijn eerste pretpark! Maar wat een geweldig leuke dag had moeten worden, eindigt dramatisch… Ze komen erachter dat Ragnar vervloekt is en zullen met spoed naar Australië moeten vertrekken om daar een verborgen oase te vinden, waar Ragnars leven gered kan worden. Iets met een Aboriginal medicijnman, een geneeskrachtig bot en een magische neergestorte meteoriet… Maar dan zullen ze wel eerst wat raadsels op moeten lossen!

Wat is deze serie toch verslavend!  Ik verheug me iedere keer enorm op een nieuw deel en lees ze dan meestal in één ruk uit, zo ook dit keer, omdat er eenmaal begonnen met lezen gewoon echt geen stoppen meer aan is!
Je stapt in een soort achtbaan en beleeft samen met de vier moedige kinderen en hun stoere tante Lara één grote avontuurlijke rit, waarna het je nog wel even duizelt van wat je allemaal hebt meegemaakt…
De vrienden hebben zoals altijd weer wat raadsels en puzzels op te lossen om de ‘schat’ te vinden waar ze naar op zoek zijn. In dit verhaal moeten ze zelfs een heuse escaperoom doorlopen om iemand te vinden wiens hulp ze nodig hebben om de oase in de Australische woestijn te kunnen vinden. Ze moeten goed samenwerken en op elkaar vertrouwen (zelfs als je bij sommige personages niet goed weet of dat verstandig is…) om in een race tegen de klok een vloek op te kunnen heffen. En dat alles in weer een geweldige setting!
Wat een heerlijk, fantastisch spannend avontuur beleven de Tempeljagers in Australië! Ik heb me geen moment verveeld tijdens deze achtbaanrit!  En ik stap heel graag gauw weer in voor een volgende! Meer, meer, meer!!!
(Deze Indiana Jones verhalen voor kinderen zouden het trouwens ook heel goed doen op het witte doek! Hoe gaaf zou dat zijn?!)

Noah voelt een eigenaardige kriebel in zijn buik. Het betekent dat er weer een groot avontuur aan zit te komen. Tegelijkertijd vreest hij voor wat hen te wachten staat. Deze keer loopt Ragnar écht gevaar. Als ze niet op tijd de oase weten te bereiken, dan zal Ragnar sterven.

Het lied van de woestijn 
ISBN 9789030508717 – Uitgeverij Billy Bones – 272 pagina’s – Verschenen: augustus 2022 – Deel 5 van de Tempeljagers – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.