Mijn Top 3 van april


Mijn Top 3 van april 
In april las ik 19 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

‘Ik denk de hele tijd aan die paarse jurk in de Hermitage. Wie was die vrouw die hem heeft gedragen? Hoe is haar leven verlopen na dat ene bal? Het is toch ongelooflijk dat die jurk al die jaren bewaard is gebleven? Die vrouw leeft allang niet meer en wij kunnen haar jurk zomaar in een museum bewonderen. Dat had ze toen niet kunnen bedenken.’ 

De verloren dromen van Valeria – Aline van Wijnen 
Dit superfijne en ontzettend meeslepende verhaal leest als een feelgood-roman, maar is zoveel meer dan dat. Ik hou heel erg van de afwisseling tussen de verhaallijn in het heden en die in het verleden, zo komen beide verhalen, beide hoofdpersonen, helemaal tot leven, inclusief de wereld/tijd waarin ze leven. Het verhaal is echt onwijs meeslepend, ik kon maar met heel veel moeite stoppen met lezen!

‘ Ojee… Nu komt het jongens. Eén ding mocht nooit gebeuren: de vaas openen en Ixchel vrijlaten. Dan zou de vaas langzaam barsten en uit elkaar vallen. En dat zou betekenen dat Ixchel nooit meer terug naar haar geliefde koning zou kunnen. En dat hij nooit rust zou vinden.’ 

De Tempeljagers 6: Het Rijk der Schaduwen – Michael Reefs 
Wat een geweldig avontuur was dit weer!!! Ik ben zo gek op deze serie! Zo gaaf weer!! Die omgeving daar in Mexico bij die bijzondere (oude) Maya’s, de zoektocht door de ondoordringbare jungle vol geheime, mysterieuze plekken, de levensgevaarlijke confrontaties met de Mentiri, de raadsels en puzzels die ze uiteraard op te lossen hebben in de tempel(s), de moed en samenwerking van de jonge vrienden… Retespannend weer! En op het einde had ik zelfs een brok in mijn keel… 

‘Als dat zo is,’ zei Thomas, ‘dan zitten christenen er al tweeduizend jaar faliekant naast met hun fantasierijke ideeën over een gruwelijke toekomstige eindtijd.’ 

Openbaring – Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer 
De hele tijd zit er flink wat spanning in het verhaal, waardoor mijn aandacht geen moment verslapte, ik werd echt helemaal meegesleurd. Het verhaal is onwijs boeiend door alle onthullingen en alle codes die gekraakt worden…Wat heb ik zitten smullen van dit verhaal! Het smaakt zeker naar meer! Meer mysteries, meer zoektochten, meer Simon en hopelijk ook meer Nova! Ik ben nu al heel erg benieuwd naar het volgende verhaal.

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

2 thoughts on “Mijn Top 3 van april

  1. Echt een mooie top drie. De verloren dromen van Valeria vind ik ook een echte aanrader. De openbaring staat op mijn wensenlijstje. Wat me een beetje tegenhoudt, is dat het het eerste deel van een trilogie is. Maar na het lezen van jouw review wil ik het alsnog gaan lezen. Bedankt voor de inspiratie.

    Fijne dag, Margaret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.