Storm & Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers – Michael Reefs

Recht voor haar, voorbij velden met wilde bloemen, achter een enorme jungle, doemt de toren van het Zonnekristal op. (…)
Ze slikt. Nu begint de gevaarlijke rooftocht om het Zonnekristal te bemachtigen echt.

KORTE INHOUD 
“De tweelingbroers Storm en Bliksem krijgen op hun twaalfde verjaardag een vr-bril van hun vader cadeau. Hiermee kunnen ze niet alleen gamen, maar ook naar een andere wereld reizen: een wereld boven de wolken! Daar is een strijd om een eeuwenoud kristal gaande en een oorlog tussen licht en duisternis staat op het punt om uit te breken. Storm en Bliksem moeten er alles aan doen om het kristal veilig te stellen!

Samen met de dappere luchtpiraten, de Cloudsurfers, en een mysterieus meisje met de naam Skye gaan Storm en Bliksem op avontuur. Lukt het ze om het kristal te beschermen en de duisternis weg te houden?”

Verderop ligt het grote graanveld. Precies in het midden ervan ziet hij een vreemde blauwe gloed, als een soort lichtgevende cirkel.

MIJN MENING 
Ik ben gék op de boeken van Michael Reefs, met name op de geweldig avontuurlijke Lara Croft-achtige serie De Tempeljagers, dus ik was onwijs benieuwd naar deze nieuwe serie, waarin we naar een soort VR-achtige fantasywereld, het Hemelrijk, reizen met tweeling Storm & Bliksem! Klonk ook heel avontuurlijk…

Tweelingbroers Storm & Bliksem krijgen voor hun 12e verjaardag van hun vader – een game-ontwikkelaar – een heel geavanceerde VR-bril en game om te testen, SkyBattle. Zodra ze op de hooizolder van hun boerderij beginnen met spelen, blijkt er in het spel een boodschap verborgen te zitten van hun zeven jaar geleden verdwenen moeder: ze moeten via een geheim portaal – waar ze nu ze 12 zijn doorheen kunnen – naar het Hemelrijk afreizen, naar het Rijk van het Licht, om het Zonnekristal te pakken te krijgen en te beschermen tegen de vijand, het Rijk van de Duisternis. De game wordt realiteit???
Samen met de Cloudsurfers op hun luchtschip en met het stoere meisje Skye, die zo haar eigen redenen heeft om het Zonnekristal te beschermen, gaan Storm & Bliksem, ondanks de vele vragen die ze hebben, de strijd aan!

Wat een gaaf boek om te zien, hè?! #coverlove En met kaart van het Rijk van het Licht op de schutbladen! Ik hou ervan.
En het verhaal is ook al zo gaaf! Je krijgt één hoofdstuk, het eerste, vanuit het perspectief van Skye, waarbij je meteen al lekker middenin de actie en spanning zit. Daarna wisselen Storm en Bliksem elkaar af, wat je heel makkelijk kunt zien aan de illustratie bij het begin van het hoofdstuk.
De tweeling ziet iets vreemds in het graanveld bij hun boerderij in de nacht voor hun 12e verjaardag, maar even later is het verdwenen. Maar dan blijkt, zodra ze het spel van hun vader gehad hebben en met de VR-bril het bericht van hun verdwenen moeder krijgen, dat het zeker iets te betekenen heeft… Het is de start van een onwijs gaaf avontuur waarin game en werkelijkheid in elkaar overlopen! Een avontuur vol actie en spanning, met luchtschepen, luchtpiraten, een draak, een gevaarlijke strijd en verrassende krachten…
Eenmaal begonnen met lezen kon ik onmogelijk stoppen, dit is echt een in-één-ruk-uit-verhaal! Zo spannend, zo meeslepend… Een onwijs gave fantasierijke wereld, die ik helemaal tot leven zag komen, met stoere, moedige personages waar ik mee mee(be)leefde en geweldige game-achtige actie (ik zag het ook helemaal als zo’n game voor me).
Een heel erg geslaagd eerste deel van een fantastische nieuwe serie van drie delen! Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verdergaat… Wordt vervolgd…

PS: er is ook een Storm & Bliksem website, waar je allerlei leuks vindt!

‘Als jullie dit bericht te zien krijgen, is het Zonnekristal in groot gevaar. Met de tijd zullen al jullie vragen worden beantwoord, maar voor nu is het belangrijk dat jullie zo snel mogelijk naar het Hemelrijk afreizen. (…) breng het Zonnekristal in veiligheid.’

Storm & Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers 
ISBN 9789030509509 – Uitgeverij: Billy Bones – 192 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Deel 1 in de Storm & Bliksem-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.