Mijn Top 3 van mei


Mijn Top 3 van mei 
In mei las ik 22 hele fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Er is iets magisch aan breken in duizend stukjes. (…) Want nu al die stukjes aan je voeten liggen, met scherpe randen en vreemde hoekjes, zijn je armen vrij om te bewegen. Hoef je geen angst meer te voelen om uit elkaar te vallen. Want dat is al gebeurd. En dus laat je los.

Onderweg – Bente van de Wouw 
Dit prachtige en intense boek las ik in de meivakantie in Frankrijk. Bente’s wandeltocht en tegelijkertijd zoektocht naar zichzelf (na het krijgen van een burn-out) is onwijs inspirerend (en deels herkenbaar). Eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen, Bente nam me helemaal mee op haar reis.

Dolly en Didi scandeerden de vloek alsof het een doodgewoon kleuterrijmpje was. Ze begrepen het nog niet, dat gevoel alsof je vastzat in een strik, of in het slijk omlaag werd gezogen: dat al je keuzen al voor je waren gemaakt. Papper zag het alsof die vloek op hém rustte, maar dat was niet zo. Niet echt. Hij rustte op óns.

De zusjes uit het Verzonken Moeras – Lucy Strange 
Ik beleefde alles enorm mee; het is zo’n heerlijk spannend, sprookjesachtig, duister, magisch avontuur… Zo mooi weer! Zo mysterieus, zo spannend, zo ontroerend… En vol geweldige personages! Misschien wel de mooiste Lucy Strange tot nu toe. Al denk ik dat ik gewoon steeds de nieuwste het geweldigste vind.

Rosaville was het huis dat mijn vader voor mijn moeder had gebouwd, een monument voor de onmetelijke liefde die hij voor haar voelde. Het was de plek waar ik geboren was, maar ook waar mijn moeder niet lang na mijn geboorte stierf en mijn vader de donkerste tijd van zijn leven doorbracht.

Landgoed Rosaville 2: De theekoepel – Karin Quint 
Ik heb ontzettend genoten van dit superfijne meeslepende, sfeervolle en romantische verhaal en kan nu al enorm uitkijken naar een volgend verhaal over Landgoed Rosaville. Ik kan niet wachten om er weer ‘heen’ te kunnen gaan en ben blij dat er nog meer verhalen te vertellen zijn! 

Klik op de titels om bij mijn recensies terecht te komen en alles te lezen over deze toppers! (behalve Onderweg, die las ik niet voor mijn blog)
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.