Get out – Juultje van den Nieuwenhof

‘Ik weet niet wat je komt doen, maar geloof me, draai om en ga weg. Ik zweer je, ga weg en kom niet terug. Als hij je ziet, dan…’ 

Korte inhoud 
“Als Chav aanbelt bij een villa in de Bloemenbuurt, een buurt die niet méér kan verschillen van de zijne, is hij vastbesloten om die eeuwigdurende ruzie eindelijk uit te praten. Maar de ontmoeting krijgt een andere wending en loopt volledig uit de hand.

Twee mensen weten wat er die avond is gebeurd.
Twee mensen willen gerechtigheid.
En voor twee mensen zijn de gevolgen niet te overzien.”

Is dit echt gebeurd? Ik heb het gevoel dat ik in een afschuwelijke film terecht ben gekomen. Maar zelfs de angst tijdens de ergste horrorfilm die ik heb gezien komt niet in de buurt van het gevoel dat zich nu meester van me maakt.

Mijn mening 
Een nieuwe Kluitman-novelle, altijd fijn!  Dit is de tweede in deze reeks van Juultje van den Nieuwenhof. Net zo lekker spannend als de vorige?

Chav (16) komt naar de chique Bloemenbuurt om een al jaren durende ruzie uit te praten. Maar zijn goed bedoelde bezoekje loopt volledig uit de hand…
Het leven van een aantal tieners zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.
Kunnen er twee hun leugens over wat er die avond gebeurde volhouden?
Of kunnen de anderen de waarheid boven tafel krijgen en zal/zullen de juiste(n) gestraft worden?

Pfff, wat was dit een heftige jeugdthriller… Ik moest er echt even van bijkomen! Ik ga niet spoileren, maar: ik werd gewoon misselijk van wat er gebeurde en van vooral die ene vreselijke hufterige persoon… Bah, wat een eikel!
Het is van begin tot eind een heel meeslepend verhaal, eenmaal begonnen met lezen werd ik er echt helemaal in meegezogen en moest ik weten hoe het zou aflopen. Ik bleef stiekem de hele tijd hopen op een ‘goede’ afloop van het zeer aangrijpende verhaal! Zou er nog een wending komen? Zouden er toch nog moedige keuzes gemaakt worden?
Echt weer een onwijs spannende Kluitman-novelle! Dit korte maar zeer krachtige verhaal van Juultje van den Nieuwenhof doet mij meteen verlangen naar meer! (En hopelijk doet het dat voor tieners ook! )

Is dit wat we moeten doen? Is dit onze weg naar nog een soort van toekomst? Komen we daar serieus mee weg?

Get out 
ISBN 9789020609684 – Uitgeverij Kluitman – 104 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.