Het boek der deuren – Gareth Brown

Cassie, dit boek is voor jou, een geschenk als dank voor je vriendelijkheid.
Dat je maar mag genieten van de plekken waar het je heen brengt en de vrienden die je daar vindt.
John Webber

KORTE INHOUD 
“De New Yorkse boekverkoper Cassie Andrews leidt een nietsvermoedend leven totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. In zijn handen vindt Cassie een boek met een bijzondere boodschap op de eerste bladzijde:
Dit is het Boek der deuren.
Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.

Diezelfde avond stapt ze door haar slaapkamerdeur naar Venetië en weer terug in een oogwenk. Het is het begin van een avontuur als geen ander. Maar wat Cassie dan nog niet weet is dat er andere magische boeken zijn. Boeken die zowel prachtige als monsterlijke dingen kunnen doen.
Samen met haar huisgenoot Izzy wordt Cassie plotseling geconfronteerd met een wereld vol geweld en gevaar. En de enige persoon die hen kan helpen, Drummond Fox, de man die in het bezit is van een geheime bibliotheek vol magische boeken, is op de vlucht voor zijn eigen demonen.
Er is een kwaad op pad, vastbesloten alle boeken in handen te krijgen. En Cassies boek is een boek om voor te sterven…”

Ze wílde de deur weer openen naar een andere plek.
Ze wílde dat vreemde, prachtige boek gebruiken.
Het trok aan haar, beloofde iets ongelooflijks in een wereld waar zo weinig ongelooflijke dingen bestonden.

Ze kon toveren.
Ze kon terugkeren naar elke deur waar ze ooit doorheen was gestapt, overal op de planeet.

MIJN MENING 
Wat ziet dit boek er prachtig uit! En wat had ik er zin in! Het leek me zó’n gaaf verhaal!!

Cassie werkt bij Kellner Books en maakt daar vaak een praatje met vaste klant meneer Webber, die vaak ’s avonds als laatste nog in de koffiehoek zit met een boek. Op een avond, net voor ze wil afsluiten, blijkt de oudere man overleden te zijn. En hij heeft Cassie wat nagelaten: een soort verweerd notitieboekje vol onleesbare krabbels. Voorin staan naast de boodschap aan haar, de mysterieuze woorden ‘Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.‘ Als ze het boek thuis aan haar vriendin en huisgenoot Izzy laat zien en ze, terwijl ze het vastheeft, een deur opent, is daarachter het straatje in Venetië te zien waar ze net aan had zitten denken… Het Boek der Deuren is magisch! En het opent deuren naar waar je maar wilt!
Het is het begin van een magisch maar ook bijzonder gevaarlijk avontuur, want er zijn mensen die dit soort magische boeken (er bestaan er meer!) koste wat kost in handen willen krijgen en er duistere bedoelingen mee hebben…
Gelukkig staat Cassie er niet alleen voor in dit hele verhaal, ze heeft Izzy en ze krijgt hulp van de Bibliothecaris, Drummond Fox, die helaas álles weet van het gevaar dat ze nu op de hielen zit…

Ik moest even goed in het boek komen van de week, ik had een beetje een leesdip (veel onrust, weinig concentratie, daardoor steeds een klein stukje gelezen en daarna toch maar weer de heerlijke kinderboekenserie erbij gepakt die ik ook aan het lezen was) en er kwamen in het begin érg veel namen voor in het verhaal. Wel was ik meteen betoverd en vond ik het vanaf het begin een intrigerend verhaal! Toen ik er eindelijk toch echt even goed geconcentreerd voor kon gaan zitten, werd ik dan ook binnen no time helemaal meegesleurd het magische en onwijs spannende avontuur in! Toen was er geen stoppen meer aan en moest ik doorlezen tot ik wist hoe het allemaal zou gaan aflopen… Smullen!!!
Wat zou je doen als je zo’n magisch boek in handen zou krijgen? Als je overal heen kon gaan, als je je het maar kon voorstellen? Je focust je erop, opent die deur voor je neus, en je bent dáár! Maar wat als dan blijkt dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is? Dat er mensen met duistere bedoelingen achter jouw boek aan zitten? Achter jou aan zitten? Het boek vernietigen zou het beste zijn… Geef je het boek op? De beloftes? De avonturen? Of: ga je de strijd aan met het kwaad??
Cassie beleeft zo’n onwijs gaaf avontuur! Er kan zoveel meer met Het Boek der Deuren dan ze in eerste instantie denkt! Bilbiothecaris Drummond Fox weet meer van alle magische boeken die er bestaan, waarvan hij er een aantal veiliggesteld heeft. Maar onder die boeken zitten er ook die alleen maar zorgen voor dood en verderf… Het is zo pakkend en spannend allemaal! Maar ook aangrijpend! En het verhaal zit vol magie. Zo bijzonder (gaaf!) hoe alle puzzelstukjes op hun plaats vallen… Hoe alles blijkt samen te hangen, hoe alles samenvalt… WOW! Ik hoop dat hier een verfilming van komt, want daar leent dit ‘filmische’ verhaal zich perfect voor! Echt heel erg gaaf, heel erg bijzonder; ik heb ontzettend zitten genieten van dit betoverende debuut!

Hij moest die twee vrouwen vinden.
Ze verkeerden in immens gevaar, een gevaar dat ze onmogelijk konden begrijpen.

Het boek der deuren 
ISBN 9789021039541 – Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff – 448 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Vertaald door: Lia Belt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.