CTRL-A – Juultje van den Nieuwenhof

Appie is nog nooit bij mij thuis geweest, en Elin ook niet, en dat wil ik graag zo houden, ook al oppert hij regelmatig het idee om mijn moeder en broer te ontmoeten en bij mij te chillen.

Korte inhoud
“Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen…”

Elin en ik kijken elkaar geschrokken aan. Waar komt dit nou ineens vandaan? Robin scheldt bijna nooit en zijn stem klinkt kouder dan ooit.

Mijn mening
Weer een spannende nieuwe Young Adult in de Kluitman-novelle reeks!
Voor mij een eerste kennismaking met auteur Juultje van den Nieuwenhof.

Op het eerste gezicht lijkt alles ok met Robin. Hij trekt graag op met zijn beste vriend Appie en zijn vriendinnetje Elin. Toch maakt zijn mentor, Sabine van Erven, zich zorgen om hem. Ze denkt dat hij psychische problemen heeft en wil hem graag helpen. Maar het lukt haar niet om tot hem door te dringen en zijn moeder krijgt ze ook niet naar school. Inmiddels krijgen ook Appie en Elin het gevoel dat Robin iets te verbergen heeft.
Wat ze allemaal niet beseffen is dat het weleens heel gevaarlijk kan zijn te veel te graven in Robins privéleven…

Wat was dit een lekker spannend verhaal! Meeslepend van begin tot eind en met de hele tijd een heel beangstigend sfeertje. Je voelt de hele tijd al een escalatie aankomen, en weet dat er iets niet klopt aan Robin, maar hoe het precies zit en hoe het gaat aflopen… Ik zat op het puntje van mijn stoel!
Je leest het verhaal vanuit Robin, Appie en de mentor en krijgt zo een breed beeld van de gebeurtenissen en een kijkje in ieders hoofd. De personages en het verhaal komen zo echt tot leven.
Voor mij was dit een geslaagde kennismaking met Juultje van den Nieuwenhof en het smaakt zeker naar meer! Weer een hele fijne YA-novelle, weer een kort maar krachtig verhaal.

Ik heb er niet voor niks altijd voor gezorgd dat school nooit iets te horen heeft gekregen over thuis, en andersom net zomin. Niemand moet mij zielig vinden of denken dat ik gek ben.

CTRL-A 
ISBN 9789020609646 – Uitgeverij Kluitman – 104 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.