Niets te verliezen – Jennefer Mellink

Ik zet nog een stap dichterbij. De spanning snijdt door mijn lichaam. Maar dit voelt zo ontzettend goed. De kick die ik nu ervaar, is niet in woorden te omschrijven.

Korte inhoud 
“Romee weet zeker dat er bij haar thuis iets heel raars aan de hand is. Spullen liggen zomaar op een andere plek of verdwijnen soms zelfs helemaal. Alleen neemt niemand haar serieus. Ze gaat met haar beste vriendin op onderzoek uit en doet hierbij verontrustende ontdekkingen.

Ondertussen verlangt Elijah naar meer spanning in zijn leven. Hij zoekt hierbij steeds vaker de grenzen op, maar raakt daardoor betrokken bij een situatie waar hij niet meer uit kan komen.”

Dat spullen van plek veranderen en zelfs verdwijnen, betekent niet dat er geesten in huis zijn. Dat is althans wat mijn stiefvader Tom beweert. Ik geloof zelf ook niet in geesten, maar hoe verklaar je het dan? Ik ben toch niet gek aan het worden?

Mijn mening 
En nog zo’n fijne nieuwe Kluitman-novelle!  Van Jennefer Mellink verscheen eerder al Opgepast! in deze YA-reeks en nu is er Niets te verliezen

Romee (16) weet zeker dat er vreemde dingen gebeuren in huis; spullen zijn verplaatst en verdwijnen… Maar haar stiefvader Tom denkt dat ze aandacht aan het trekken is en haar moeder, die heel erg veranderd is sinds de dood van haar man ruim een jaar geleden, komt niet voor haar op. Romee gaat dus maar samen met haar beste vriendin op onderzoek uit…
Elijah gaat ver over bepaalde grenzen heen om maar een kick te voelen. Hij wordt steeds brutaler en daar krijgt hij op een avond spijt van. Wat moet hij doen met wat hij gezien heeft?

Wat een creepy verhaal zeg! De ‘onverklaarbare’ dingen die er gebeuren in en rond Romee’s huis, de grenzen die Elijah overschrijdt (hoe dan??? het zou je maar gebeuren! )… Ik kan helaas niet te veel vertellen, want ik wil niet spoileren, dus ik moet een beetje vaag blijven. Maar: het is een beangstigend idee dat zoiets kan!
Er zit van begin tot eind een heerlijke spanning in het verhaal en het blijft tot aan de ontknoping boeiend! Je denkt overal de verklaring wel voor te weten, maar toch…
Niets te verliezen is een heel spannend en compleet verhaal met fijne personages die je in korte tijd goed leert kennen en waar je meteen gevoel bij hebt (positief en negatief ), knap hoor. Weer een hele fijne meeslepende jeugdthriller van Jennefer Mellink!

Zal ik toch naar de politie gaan? Kan ik hiermee leven?
Was ik die avond maar gewoon naar huis gegaan, zoals ik van plan was.
Was ik maar nooit zo nieuwsgierig geweest.

Niets te verliezen 
ISBN 9789020609691 – Uitgeverij Kluitman – 120 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.