De Tempeljagers 3 – Michael Reefs (met Inca Escape!)

‘Straks wordt live op tv de graftombe van keizer Atupachi geopend,’ antwoordt Finn, waarna hij er nog aan toevoegt: ‘Deze keizer hoorde bij de Inca’s, een volk dat lang geleden onder ander in Peru leefde.’ 

Korte inhoud
“Tijdens een grote liveshow op tv zien de Tempeljagers hoe de bekende archeologe Marlène Dupont een geheimzinnige staf in Peru opgraaft. Tante Lara vreest voor een groot gevaar als Marlène de verloren schat van de Inca’s weet te vinden.

Daarom reist ze samen met de Tempeljagers af naar Peru, waar ze steeds meer sporen van een onbekend Incavolk vinden. Tegelijkertijd ontdekken ze de ware kracht van de staf. Wanneer deze in verkeerde handen valt, zal er een eeuwige duisternis over de aarde vallen. Wanneer de Tempeljagers de staf in hun bezit krijgen, lijkt het gevaar al te zijn ontketend. Hebben ze een grote fout gemaakt of kunnen ze zich nog uit deze vreselijke situatie redden?”

Het lijkt erop dat ze weer een nieuw mysterie te pakken hebben, sneller dan Finn had verwacht.

Mijn mening
De Tempeljagers 1: Het verdwenen eiland Kivamba vond ik geweldig, het 2e deel, Het mysterie van de gouden feniks, deed me meteen verlangen naar meer, en dat kreeg dit 3e deel in deze fantastische serie ook voor elkaar!

Tweeling Finn en Noah en hun vriendinnen Tess en Kim kijken naar het tv-programma ‘Mega Opgravingen Internationaal’, waarin bekend archeoloog Marlène Dupont de graftombe van een Inca-keizer gaat openen. Wat ligt er al 500 jaar verborgen in die tombe? Wat voor staf verbergt Marlène daar gauw?
Tante Lara (en Finn en Noah’s opa, die vroeger met Marlène samenwerkte) vertrouwen haar voor geen meter. Lara weet meer over die staf, De Staf van Mitawi, en de vloek die eraan vastzit en weet dat zij en De Tempeljagers heel gauw naar Peru moeten om te voorkomen dat Marlène er te veel kwaad mee aanricht… Zullen ze op tijd zijn?

Ik ben gek op films als Indiana Jones en National Treasure en deze reeks zet gewoon zulke avontuurlijke verhalen neer voor kinderen! Met in dit geval een groepje jonge helden én hun angsten en onzekerheden. Echt zó fantastisch!!! Ik ben en blijf er helemaal weg van.
De vorige boeken werden verteld vanuit het perspectief van Noah (1) en Tess (2), dit verhaal is Finn aan de beurt. Heel erg leuk gedaan, want zo leer je ze stuk voor stuk wat beter kennen. (Ik ben benieuwd wie deel 4 mag gaan vertellen!)

In dit boek word je meegesleurd het avontuur in en reis je af naar Peru in heden en verleden.  De Tempeljagers zijn op zoek naar een geheime Inca-stad en je volgt ze op de voet op deze gevaarlijke en magische reis door de jungle, langs ruïnes, naar een verborgen tempel. Ik zag alles helemaal voor me en beleefde alles mee. Van begin tot eind was ik geboeid en zat ik op het puntje van mijn stoel. Stoppen met lezen was haast onmogelijk! Dit is echt een boek om even goed voor te gaan zitten en in één ruk uit te lezen. Wat een onwijs spannend avontuur! Heerlijk! Ik wil meer!!
(En dat gaat ook gebeuren , want er komt dit najaar een ‘ijskoud’ deel 4!)

Meedoen aan de Inca Escape (room) die bij dit boek hoort? Lees gauw verder…

‘Waarom denken jullie dat Marlène die staf snel wegdeed? Ik weet wat voor staf dat is en wat hij met de Inca’s te maken heeft. Marlène is niet te vertrouwen.’ 

Inca Escape
“Op een verborgen plek in het uitgestrekte Andesgebergte in Peru ligt de geheime stad Machu Patu, de grootste stad van Inca’s! Op de bodem van een diep meer vlakbij de geheime stad staat de magische Tempel van Antu, de god van de tijd. Hier zou de allergrootste schat van de Inca’s opgeslagen liggen. Maar omdat de schatkamer te goed verzegeld is, kunnen gewone stervelingen deze tempel niet betreden. Alleen degene die de 7 poorten weet te openen, maakt kans om de schat aan het einde op te eisen!

Maar… de poorten zijn beveiligd met magische woorden. Zonder deze woorden zal de poort gesloten blijven. Gelukkig krijg je hulp! Ga op zoek naar verborgen letters, achterhaal de magische woorden, en open de poorten!”

Afgelopen maandag is, net als bij de lancering van De Tempeljagers 1 en 2, op www.detempeljagers.nl een digitale escape room van start gegaan! De Inca Escape dit keer! 
Deze week was er iedere dag bij een andere blogger/bookstagrammer op hun account een woord te vinden. Bij mij vind je vandaag in onderstaande afbeelding het zevende en laatste woord… Succes!!

Dit zijn de deelnemende bloggers (klikbare link):


De Tempeljagers: De vloek van de Inca’s
ISBN 9789463850667 – Uitgeverij Billy Bones – 272 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Deel 3 van De Tempeljagers – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.