Gegijzeld – Chinouk Thijssen

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’

Korte inhoud
“Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden.

De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…”

We lopen om het huis heen naar de voordeur en passeren een meisje in een opvallende gele jas. (…) Ze kijkt me vanonder haar wimpers aan en fluistert: ‘Ga naar huis.’ 

Mijn mening
Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik gek op de Kluitman-novelles; het zijn allemaal super spannende korte verhalen voor tieners, van topauteurs! Ideaal voor niet-lezers, of om kennis te maken met de auteurs, of gewoon omdat je van spannende Young Adult-verhalen houdt.  Deze novelle is van Chinouk Thijssen:

Yasmine (16) en haar beste vriend Jason worden door klasgenoot Casper uitgenodigd voor een feest in zijn villa, om zijn verjaardag én het einde van het schooljaar te vieren. Yasmine mag eigenlijk niet, maar weet stiekem weg te glippen: op naar een gezellige avond met Jason, hun klasgenoten en wat vrienden van Casper! Maar als ze hadden geweten wat hun te wachten stond, waren ze nooit gegaan…
Die avond komt er namelijk een groep gemaskerde jongens het feest verstoren, en ze houden de groep met grof geweld gegijzeld. Als ze niet op tijd krijgen wat ze willen, dan…

Jeetje, wat een heftige en intense jeugdthriller! Zó onwijs spannend en meeslepend! Je hebt helemaal niet door dat je een kort verhaal aan het lezen bent, het is gewoon echt een hele complete thriller met uitgediepte personages. Dat vind ik zo knap!
Van begin tot eind zat ik helemaal in het verhaal en leefde ik mee met Yasmine en Jason – vanuit wie je het verhaal leest en wie je dus ook goed leert kennen – en beleefde ik alle angstige momenten met ze mee…
WOW, wat een achtbaan was dit! Geweldig! Ik heb echt enorm genoten van dit verhaal.  Ik hoop stiekem wel op meer, want Yasmine en Jason hebben misschien nog wel wat te vertellen, maar zeker ook het meisje met de gele jas! (Vond ik leuk!) 

PS: Dit is de 10e Kluitman-novelle die ik las, maar nummer 11 (Undercover van Eva Burgers) en nummer 12 (CTRL-A van Juultje van den Nieuwenhof) zijn er ook al en liggen op me te wachten, dus binnenkort…

Ik had niet moeten gaan. Ik had gewoon thuis moeten blijven.
Een schot.
Brekend glas.
Gegil.
Iemand zakt in elkaar, maar ik weet niet wie het is.

Gegijzeld
ISBN 9789020609653 – Uitgeverij Kluitman – 104 pagina’s – Verschenen: februari 2021 – Leeftijd: 14+

One thought on “Gegijzeld – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.