De Tempeljagers 2 – Michael Reefs (met China Escape!)

Dankzij Lara – de tante van Noah en Finn – zijn Tess, Noah en Finn echte avonturiers. Of de Tempeljagers, zoals ze zich noemen.

Korte inhoud
“Tess, haar vriendin Kim, Noah, Finn en hun tante Lara gaan in China op zoek naar Xi’Bao, een lang verloren bergstad.

Aan boord van de Trans Mongolië Express ontmoeten de Tempeljagers twee Chinese spionnen die op zoek zijn naar Lara. Ze willen haar gebruiken om de legendarische Perzik van Onsterfelijkheid te vinden, die diep verborgen in de Drakenberg in Xi’Bao ligt. Maar om daar te komen moeten ze eerst het mysterie van de gouden feniks ontrafelen.
Zijn de Tempeljagers sterk genoeg om het tegen de spionnen op te nemen en de wereld te behoeden voor een groot gevaar?”

‘Ze zijn er vast niet zomaar naar op zoek. Het moet om een belangrijke schat gaan en we moeten erachter komen welke dat is.’ 

Mijn mening
De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba vond ik een zeer veelbelovende start van een nieuwe serie avontuurlijke verhalen van Michael Reefs!  Dit tweede deel, Het mysterie van de gouden feniks, deed me al meteen weer verlangen naar meer, dat verklap ik alvast…

Tess, haar vriendinnetje Kim, tweelingbroers Noah en Finn, en hun avontuurlijke tante Lara, zijn in China om daar op zoek te gaan naar de verloren bergstad Xi’Bao, waar in een tempel een eeuwenoude, magische schat verborgen ligt. Om die schat te redden zullen ze de twee spionnen die het op Lara gemunt hebben moeten zien voor te zijn, want zij hebben er duistere bedoelingen mee. De weg naar de stad en de tempel is vol obstakels en puzzels en ze zullen ook nog het mysterie van de gouden feniks op moeten lossen… Zal het de vriendengroep lukken om de schat heelhuids te bereiken?

Waar in deel 1 Noah de ‘hoofdpersoon’ was, is dat in deel 2 Tess. Erg leuk, want zo leer je steeds een ander lid van de Tempeljagers wat beter kennen!
Tess heeft kortgeleden haar vader verloren en dat verdriet is nog erg rauw, tijdens deze reis begint ze langzaam een beetje te praten over haar gevoel. Haar liefde Kim is voor het eerst mee op expeditie en vindt het allemaal nog net even wat spannender dan de anderen (die natuurlijk al een spannend avontuur beleefden op Kivamba). Met veel samenwerken, heel wat denkwerk en een flinke dosis moed gaan de vrienden en tante Lara het avontuur weer aan.
En avontuurlijk is het verhaal! Van begin tot eind!  Het leest heerlijk vlot, is ontzettend meeslepend en voelt als één spannende achtbaan aan gebeurtenissen. Op en top Indiana Jones-feels! En alsof je midden in een computerspel zit. Héérlijk!! Zó onwijs leuk en genieten dit! Niet weg te leggen: eenmaal begonnen moest ik door, door, door tot ik het boek uit had (en daarbij zat ik op het puntje van mijn stoel!).
Actie, avontuur, vriendschap én magie: het kan niet anders dan dat deze verhalen heel veel kinderen (& volwassenen) zullen aanspreken.
Ik verheug me in ieder geval alweer op deel 3! Meer van deze leuke groep tieners en toffe tante Lara. Iets met Inca’s… Verschijnt komend voorjaar!

Meedoen aan de China Escape (room) die bij dit boek hoort? Lees gauw verder…

Wat als ze toch als eerste Xi’Bao vinden en daarmee ook de tempel als eerste betreden? Wat er ook voor een schat mag liggen, Tess is niet van plan die af te staan.

China Escape
Gisteren is, net als bij de lancering van De Tempeljagers 1, een digitale escape room van start gegaan! De China Escape
Deze week is er iedere dag bij een andere blogger/bookstagrammer op hun account een letter te vinden. Bij mij vind je vandaag de tweede letter…
Als je alle 7 letters gevonden hebt kun je vanaf 20 september proberen de code te kraken op www.detempeljagers.nl om de tempel te betreden…
In die tempel vind je dan komende week weer nieuwe opdrachten! Succes!!

Dit zijn de deelnemende accounts (klikbare link):

Het zijn spionnen, die ook nog eens over magische krachten beschikken. Hoe moeten ze op hun hoede blijven als die twee weer opduiken? En wat weet Lara nog meer over ze dat ze verzwijgt?

Hieronder de afbeelding nog wat groter:


De Tempeljagers: Het mysterie van de gouden feniks
ISBN 9789463850377 – Uitgeverij Billy Bones – 272 pagina’s – Verschenen: september 2020 – Deel 2 in De Tempeljagers-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.