Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Wie komt er alle jaren,
daar weer uit Spanje varen?
Over de grote, grote zee?
Sint Nicolaas, hoezee!

Korte inhoud
“Zing mee met de vrolijkste Sinterklaasliedjes

Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes en in feestelijke prenten van Mark Janssen. Ook te beluisteren op Spotify.”

Hoor de wind waait door de bomen.
Hier in huis zelfs waait de wind.
Zou de goede Sint nog komen,
nu hij ’t weer zo lelijk vindt,
nu hij ’t weer zo lelijk vindt.

Mijn mening
Ik hou zo onwijs veel van het werk van Mark Janssen!  Ieder boek staat vol prenten die ik zo zou willen inlijsten en ophangen (gaat in ons nieuwe huis ook echt eens een artprint komen hoor!). Ook dit prentenboek vol Sinterklaasliedjes staat weer vol met de prachtigste illustraties!

Een groepje Sintjes en Pietjes is op weg naar Sinterklaas, maar de tocht verloopt niet zonder problemen: de zee is wild, de wint waait hard, de daken zijn glad en er komt zelfs een olifant achter ze aan…
De enige getuigen van hun avontuurlijke nachtelijke tocht zijn de dieren die wakker zijn, inclusief het schattige kleine witte hondje dat je op iedere pagina terug kunt vinden als je goed kijkt!

Dit hele verhaal in beeld – wie heeft er een verhaal in woord nodig met zulke prenten? – wordt vergezeld door bijpassende bekende Sinterklaasliedjes als ‘Wie komt er alle jaren’, ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Een onwijs leuk en hartverwarmend geheel! En er is zo ontzettend veel te zien op die mooie, lieve illustraties! (Die boekwinkel! ) Je kunt er echt keer op keer van genieten.
Dit ontzettend sfeervolle Sinterklaasboek – waar overigens geen Zwarte Piet in voorkomt, ook niet in de liedjes – gaat een klassieker worden, dat weet ik zeker! Ultieme cadeautip voor de decembermaand!

Zie de maan schijnt door de bomen,
makkers staakt uw wild geraas.
’t Heerlijk avondje is gekomen,
’t avondje van Sinterklaas.

Sinterklaasliedjes
ISBN 9789047712213 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Illustraties: Mark Janssen – Leeftijd: alle

One thought on “Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.