#ikleesthuis 3x Lentekriebels


Vandaag wil ik jullie drie prachtige prentenboeken laten zien waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!
(als je op de titels klikt kom je bij de beschrijving op de site van de uitgeverij)

Buiten spelen zonder jas,
ROLLENBOLLEN in ’t gras.
Bloemen plukken in de wei,
van de lente word je blij!

Lente met muis – Pauline Baartmans (1+) 
Zoals jullie vast wel weten ben ik verliefd op de Muis-verhaaltjes op rijm van Pauline Baartmans! Na Thuis bij Muis en Kerst bij Muis is er nu Lente met Muis.
Muis en zijn vriendje beer (en het lieve roodborstje ) beleven in dit boek samen allerlei aspecten van de lente; zonder jas naar buiten, 1 April, Pasen, Koningsdag… En dat allemaal in lieve en grappige verhaaltjes op rijm die heerlijk voorlezen, en met de vertederende Muis-illustraties waar ik zo gek op ben. Ik ben weer helemaal weg van dit voorleesboek!!

Vogels zijn overal om ons heen. Kijk maar eens uit het raam, of wandel door het park om te ontdekken hoeveel je er kunt spotten.

Mijn eerste vogelboek – ill. Zoë Ingram (4+) 
In dit kleurrijk geïllustreerde boek leer je 23 veel voorkomende (tuin)vogelsoorten (her)kennen. Er wordt kort informatie gegeven over de vogels en over hun eitjes en daarnaast staan er wat feitjes en een ‘Wist je dit?” bij iedere vogel. Een heel laagdrempelig leerzaam boek, niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.  Wij zijn momenteel extra (ik ben altijd al gek op vogels) aan het genieten van de vogels in de tuin en in het bos, leuk dus om met dit boek nog meer vogels te kunnen herkennen en meer over ze te weten te komen!

Kleine Beer zei: ‘Lieve steen, ik neem je mee.
Wat er ook gebeurt: wij zijn nu met twee.’
Toen legde hij de steen in zijn nek
en zei: ‘Hou je vast, want ik vertrek!’ 

De lente van Kleine Beer – Elli Woollard & ill. Briony May Smith (4+) 
Kleine Beer wordt iets te vroeg wakker uit zijn winterslaap en lijkt helemaal alleen. Hij vindt een steen en besluit dat dat zijn vriendje wordt. Samen gaan ze het bos door en ontmoeten ze andere dieren, die allemaal spreken over de lente die eraan komt. Maar wat is dat eigenlijk: lente?
Dit is een ontzettend lief verhaaltje, op rijm, over een heel bijzondere vriendschap, want de steen verandert ook nu de lente er bijna is…
En de illustraties zijn zó sfeervol en schattig! En die kleurenexplosie aan het einde…  Wij hebben genoten van dit prentenboek!

Hopelijk heb ik jullie weer op wat ideeën kunnen brengen!
Veel leesplezier!
-X- Judith

3 thoughts on “#ikleesthuis 3x Lentekriebels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.