#zomerlezen 3x Lemniscaat


Bij Lemniscaat verschijnen altijd de meest prachtige prentenboeken!
Waaronder de afgelopen maanden deze drie:

(Als je op de titels klikt kom je bij de boekinformatie op de website van de uitgeverij)

De duif keek naar de vliegensvlugge vleugels van de kolibrie.
‘Ze kunnen zelfs achteruitvliegen! Ik kan alleen maar naar voren…’ 

De bijzondere duif – Dorien Brouwers (4+) 
Duif landt in de dierentuin en ziet daar de mooiste vogels. Ze zijn allemaal zo bijzonder! Hij wordt er een beetje verdrietig van… Maar dan bedenkt hij iets wat hém het meest bijzonder maakt!

Het verhaal in dit prentenboek is heel erg lief en laat zien dat je niet alleen het bijzondere om je heen moet zien, maar ook het bijzondere in jezelf. Iedereen heeft iets wat hem/haar uniek maakt.
En de illustraties zijn zó prachtig! Levensecht en heel erg kleurrijk. Een genot om naar te kijken! Achterin het boek staan de vogels die voorbijkwamen nog eens op een rijtje, met omschrijving, waardoor het boek ook nog eens leerzaam is. Een heel bijzonder prentenboek!

Juffrouw Snufje,
Ik heb gehoord dat u uitvinder bent
en maak u graag op onze wedstrijd attent.

Sara Snufje en de uitvindwedstrijd – Pip Jones & ill. Sara Ogilvie (4+) 
In het vorige Sara Snufje-boek liet Sara Superkraai weer vliegen door voor hem nieuwe vleugels te ontwerpen. In dit verhaal wordt ze uitgenodigd voor een uitvind-wedstrijd. Grootvader, Sara en Superkraai gaan naar Tech-Eiland. Tijdens de wedstrijd grijpt Sara steeds naast de materialen, wat kan zij in hemelsnaam nog maken? Zal het haar nog lukken op tijd iets uit te vinden?

Wat is dit een heerlijk kleurrijk prentenboek! Ik word heel erg vrolijk van de illustraties.  Ook van het verhaal overigens: dat lieve slimme meisje met haar korte lontje, haar grootvader die steeds achter haar staat, haar beste vriendje Superkraai die haar helpt (ook al heeft ze dat in haar nukkigheid niet altijd meteen door)… Geweldig wat ze weer weet uit te vinden ook!
Ik  Sara Snufje!

Op een dag,
aan het begin van dit boek,
lag er iets vreemds op de grond.

Raar – Mark Janssen (4+) 
Ik ben weg van al het werk van Mark Janssen!  Ieder prentenboek is weer een pareltje en Raar is de nieuwste!
De dieren in dit boek vinden iets vreemds op de grond. Luiaard zet het in het midden van het boek rechtop en vanaf dat moment kan de lol niet meer op! Het wordt steeds raarder en raarder. Raarder kan niet, toch?

Naast dat de kleurrijke illustraties super mooi zijn, zijn ze in dit prentenboek ook super raar! Heel erg grappig om naar te kijken.  En het verhaal heeft ook nog eens een verrassend einde… Haha!
Echt een geweldig (raar) prentenboek om keer op keer super vrolijk van te worden. Weer een topper van Mark Janssen! Mag niet ontbreken in de prentenboekenkast.

Kende jij deze mooie prentenboeken al?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.