De Braniebende – Tom Fletcher & Shane Devries

De bliksem was groen en stonk naar poep.
Ik weet dat dit misschien niet de beste manier is om een boek te beginnen, maar zo was het echt.

Korte inhoud
“Frenkie ziet enorm op tegen de verhuizing naar zijn nieuwe huis in een suf, slaperig plaatsje, ver weg van zijn beste vriendin.

Op een avond barst er een GROTE STORM los boven het stadje, met donderend onweer en vreemde groene BLIKSEMSCHICHTEN. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen.

Een beetje ongewoon.
Een beetje… MAGISCH.

Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem en zijn nieuwe vrienden.
Zo ontstaat de BRANIEBENDE…”

Ik woon in Bizar. Ik schrijf je een brief uit Bizar. Een brief uit Bizar! Zoiets verzin je toch niet?

Mijn mening
Ik hou zo van de boeken van Tom Fletcher! En de illustraties van Shane Devries!  Ik heb met dit boek meegedaan met de ileesclub op Instagram, heel gezellig en leuk om zo samen hetzelfde boek te lezen en er wat vragen over te beantwoorden. Vandaag is de uitlees-datum, dus deel ik meteen mijn recensie!

Frenkie de Bruin gaat verhuizen naar een dorpje met de vreemde naam Bizar. Hij zal zijn beste vriendin Dani en hun gezamenlijke liefde voor Bink Branie-boeken moeten gaan missen, dus hij besluit om haar iedere maand een brief te gaan schrijven om te vertellen wat hij meemaakt. En dat is nog best veel…
Frenkie maakt nieuwe vrienden in Bizar, waaronder Charlie Vonk die ook Bink Branie-fan is. Als er na een stinkende storm met groene bliksemflitsen allerlei vreemde, magische dingen gebeuren o.a. met zijn vrienden, besluiten ze de Braniebende op te richten en met zijn allen op onderzoek uit te gaan…

Laat ik beginnen met zeggen dat dit boek weer vol staat met heerlijk sfeervolle en grappige illustraties die het verhaal helemaal tot leven brengen! En het spannende verhaal leest weer heerlijk vlot en is leuk speels vormgegeven, wat het nog wat extra’s geeft en kinderen (in ieder geval de mijne ) heel erg aanspreekt.

Leuk dat het verhaal wordt verteld aan de hand van de brieven die Frenkie aan Dani schrijft 1x per maand, zo leer je Frenkie goed kennen (en kun je af en toe tussen zijn regels doorlezen ). Wat ik daardoor wel een beetje miste was de grappige verteller die ik ken van Tom Fletcher, die kwam alleen in proloog en epiloog aan het woord dit keer.
Super leuk en super bizar wat er allemaal gebeurd met Frenkie en zijn vrienden na die stinkende storm! Een groot humoristisch avontuur om te lezen en mee te beleven. Als ik dit boek vergelijk met de vorige drie boeken, waar ik echt helemaal weg van was, vond ik hem wel nét ietsje minder leuk, waardoor daar kan ik niet zo goed de vinger op leggen, maar hoe dan ook was het zeker weer een heel geslaagd verhaal van Tom Fletcher! (De bedoeling was hem in etappes te lezen voor de leesclub, maar ik las hem in één ruk uit, haha!)
Benieuwd naar wat er nog meer gaat komen…

PS Heb jij weleens het gevoel dat je wordt bespioneerd? Ik wel. Ik krijg steeds kippenvel omdat ik het gevoel heb dat iemand mij bespioneert. VANUIT HET DONKER…

De Braniebende
ISBN 9789463850438 – Uitgeverij Billy Bones – 448 pagina’s – Verschenen: oktober 2020 – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Illustraties: Shane Devries – Leeftijd: 8+

One thought on “De Braniebende – Tom Fletcher & Shane Devries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.