De Pechvuurtoren – Nicki Thornton

Het was nog maar een paar weken geleden dat de komst van een groep tovenaars heel wat opschudding in zijn leven had veroorzaakt.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je deel 1 nog niet gelezen hebt!)
Korte inhoud

“Sep worstelt met zijn nieuwe leven: hij is niet de keukenhulp, maar eigenaar van hotel De laatste kans. Geen doodgewone jongen, maar zoon van een berucht magiër. Wanneer inspecteur Tingieter langskomt met een wel heel aanlokkelijk voorstel, volgt Sep hem naar een pechvuurtoren vol geheimen, geesten en een raadselachtige moord. Krijgt hij de waarheid boven tafel? En zijn magische talent onder controle?”

‘Ja, knul. Ze zijn allemaal weg. Maar niet vanwege de ruzies. Ze zijn opgestapt vanwege de geesten.’ 

Mijn mening
Dit is het 2e Sep Seti-Mysterie en van deel 1, Hotel De laatste kans, heb ik genoten, dus ik was blij dat er nog een deel of twee zou volgen!

Sep Seti’s leven staat sinds het vorige deel op zijn kop; niets in zijn leven is hoe hij dacht dat het was én hij blijkt magische krachten te hebben. Hij moet wel flink oefenen, want voorlopig krijgt hij behalve wat ongelukjes niet veel voor elkaar. Als hij van inspecteur Tingieter van de magische politie hoort over een vuurtorenhotel waar het schijnt te spoken, wil hij liever daar gaan rondspeuren en mysteries ontrafelen dan verder oefenen.
Bij de “Pechvuurtoren” aangekomen krijgt Sep te maken met geesten en zelfs een dode. Moord? Ongeluk? Duistere magie? Samen met nieuwe vrienden en oude bekenden begint de speurtocht. Maar wie is er te vertrouwen? En kan Sep ondertussen toch nog wat magie (uit)oefenen?

Ik had wat last van mijn concentratieproblemen met het lezen, want ik moest echt hard mijn best doen om mijn aandacht bij het verhaal te houden: er gebeurt best veel in het verhaal. Maar: wat was het weer een ontzettend fijn en spannend avontuur!  Leuk om weer met de sympathieke speurneus Sep – en zijn pratende kat Nachtschaduw – op onderzoek uit te gaan, om andere oude bekenden (goed en slecht!) tegen te komen én kennis te maken met nieuwe bijzondere personages.
Humor, spanning, duistere magie, mysterie, moord en een geweldige omgeving daar op dat stormachtige eiland in die oude vuurtoren waar een magiër gewoond heeft… Een geweldig sfeervol geheel! Boeiend van begin tot eind en zeker naar meer smakend! Op naar deel 3 komend voorjaar.

Als er al sprake was van een dader, dan moest dat dus een van de aanwezigen zijn. (…) Maar wie?

De Pechvuurtoren
ISBN 9789026152054 – Uitgeverij De Fontein – 384 pagina’s – Verschenen: augustus 2020 – Vertaald door: Sandra Hessels – Illustraties: Matt Saunders – Deel 2 in de Sep Seti-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.