De Kerstmisaurus en de Lijst met Stoute Kinderen – Tom Fletcher & Shane Devries

Nou, stel je voor dat je wakker wordt en er zijn…
GEEN CADEAUTJES.
Oei, dan sta je waarschijnlijk op de Lijst met
STOUTE KINDEREN!

Korte inhoud
“Je kent de Lieve en de Stoute Lijst van de Kerstman wel, toch?
Dit jaar bevat de Stoute Lijst nieuwe namen: Ronnie Halvezool, Irry Tandstra, Marvin Janssen en… Willem Tuffer – de jongen die Kerstmis redde… twee keer zelfs! ALLE KNIPPERENDE KERSTMUTSEN!

Maar geen paniek! De Kerstmisaurus heeft een plan om alle kinderen van de Stoute Lijst op de Lieve Lijst te krijgen. Zal dit hem lukken?”

Geen LIEVE LIJST.
Geen KERSTMIS.
Geen… IK!
zei de Kerstman met een bezorgd gezicht…

Mijn mening
Gewoon alweer een 3e deel in de heerlijke Kerstmisaurus-serie!
Met leuke verwijzingen naar de andere delen én andere boeken van Tom Fletcher en Shane Devries (De Braniebende en De Knerpers).

Dit jaar staan er een hoop nieuwe namen op de Stoute Lijst van de Kerstman (waaronder die van Willem Tuffer; de beste vriend van de Kerstmisaurus, de jongen die Kerstmis al twee keer gered heeft…), waardoor de balans lijkt door te slaan naar de verkeerde kant! Daarmee komt Kerstmis in gevaar, want: geen Lieve Lijst, geen cadeautjes, geen geloof in de Kerstman, geen Kerstman meer…
De Kerstman zelf mag niets doen om Stoute Kinderen weer Lief te maken, maar de Kerstmisaurus kan dat wel! Zal het hem lukken om vóór kerstavond de Stoute Lijst korter te maken? En wat heeft zijn beste vriend Willem voor ergs gedaan om op de Stoute Lijst te komen??

Het ging er niet alleen maar om dat Willem en al die andere kinderen toch cadeautjes zouden krijgen. Het ging om de toekomst van Kerstmis!

Wat een geweldig verhaal! En wat een geweldig mooie illustraties weer! Ik blijf zo weg van deze boeken!
Het verhaal heeft weer een geweldig grappige verteller, zit sowieso vol humor, maar het heeft ook ontroerende stukjes. Ik zat af en toe met een brok in mijn keel!
De Kerstmisaurus wil natuurlijk het liefst als eerste zijn vriendje Willem van de Stoute Lijst af zien te krijgen, maar het grote boek beslist waar hij heengaat, dus hij zal eerst andere kinderen moeten helpen. Hij doet ze inzien dat ze verkeerd bezig zijn (te hebberig, te jaloers, te pesterig, te stiekem, etc…) en weet ze weer bewust te maken van de kerstgedachte. Heel erg mooi.
We komen oude bekenden tegen, maar maken ook kennis met nieuwe kinderen. En ik keek uiteraard het meest uit naar het deel over Willem Tuffer, was onwijs benieuwd wat hij uitgespookt kon hebben… Maar daarvoor moest ik wel eventjes geduld hebben. (Logisch om hem als laatste te bezoeken!)
Het is één verhaal, maar doordat de Kerstmisaurus van gebied naar gebied en van kind naar kind vliegt, en er steeds eerst iets afgerond wordt, voelde het ook een beetje als meerdere verhalen (als je begrijpt wat ik bedoel), en dat vond ik heel erg leuk gedaan!
Een hartverwarmend verhaal, grappig en heel (kerst-)sfeervol. Ik heb ontzettend genoten! Op naar meer Kerstmisaurus (en Willem)!
 Van harte aanbevolen voor onder de boom!

De Kerstmisaurus vloog met de lijst stevig tegen zich aan door het openstaande glas-in-loodraam hoog de lucht in. Hij was een dinosaurus met een doel.
Hij moest de Stoute Lijst lief maken.

De Kerstmisaurus en de Lijst met Stoute Kinderen 
ISBN 9789030508199 – Uitgeverij Billy Bones – 373 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Vertaald door: Lidwien Biekmann – Illustraties: Shane Devries – Deel 3 in de Kerstmisaurus-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.