De Griezelige Kregs van het Wirwarwoud – Samuel J. Halpin

Met ogen die niet geloofden wat ze zagen las Bloem:
De Kregs
(…) Na een paar seconden vervaagde de inkt en waren de bladzijden weer leeg.

Korte inhoud
“Welkom in Zwello. Een klein dorp waar kinderen plotseling hun kleur verliezen en verdwijnen zonder een spoor achter te laten…
Bloem en Erasmus weten zeker dat er in hun dorp iets heel vreemds aan de hand is. Vastbesloten om erachter te komen waarom er kinderen verdwijnen, gaan ze op onderzoek uit. Kunnen ze de moed vinden om het donkere Wirwarwoud te betreden om het raadselachtige mysterie op te lossen?
Ben jij dapper genoeg voor dit boek?”

Het leek alsof iets onnatuurlijks over de bomen en door de slaperige straten van het dorp trok.

Mijn mening
De titel van dit jeugdboek maakte me meteen nieuwsgierig en de duistere omslag, die toch ook fris oogt door het lichte en het mooie paars, hielp daar ook aan mee. Wat voor verhaal zou dit zijn? Spannend? Griezelig? Sprookjesachtig?

Bloem (12) brengt de zomervakantie door bij haar oma in Zwello, ze heeft geen moeder meer en haar vader is veel weg. Zwello is een raadselachtig plaatsje, omringd door bossen – het Wirwarwoud – waarin een vreemde weverij staat, verlaten en verwaarloosd, maar toch komen er nog via de rivier stoffen naar het stadje toe. Magie? En er is nog iets vreemds aan de hand: er verdwijnen al jaren zomaar kinderen uit het dorp, die eerst langzaam hun kleur verliezen…
Bloem raakt bevriend met buitenbeentje Erasmus; hij is heel goed in raadsels oplossen en wil samen met Bloem het raadsel van het Wirwarwoud en de verdwenen kinderen oplossen. Een speurtocht die niet zonder gevaar is…

Het duurde eventjes voordat ik goed in het verhaal zat, dat vond ik in eerste instantie nogal warrig , maar op gegeven moment kwam ik er toch lekker in en toen had het me ook goed te pakken en kon ik het boek niet meer wegleggen! Het is een soort duister, sprookjesachtig avontuur, meeslepend en spannend, maar ook een tikje verdrietig. Want naast de spannende zoektocht van Bloem en Erasmus, lees je ook over hoe Bloem en haar vader worstelen met het verlies van Bloems moeder en hoe ze samen hun plekje weer moeten zien te vinden.
Een erg leuk verhaal! Magie, spanning, avontuur, vriendschap, familie(geheimen)… Een hele fijne mix elementen! Ik hoop op meer van dit soort boeken van deze auteur!

De wezens gooiden hun hoofd achterover en slaakten ijselijke kreten in de richting van de nieuwe maan.

De Griezelige Kregs van het Wirwarwoud
ISBN 9789463850056 – Uitgever: Billy Bones – 352 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: The Peculiar Peggs of Riddling Woods – Vertaald door: Willem Jan Kok – Illustraties: Hannah Peck – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.