Horrorland: Ik zal je vinden – Daka Hermon

Niemand weet waarom hij meer dan een jaar geleden verdween of hoe het kon dat hij kilometers bij zijn huis vandaan weer opdook, dwalend door het bos en onder de littekens.

Korte inhoud 
“Justin weet dat er iets mis is met zijn beste vriend.
Zee was een jaar verdwenen en als hij plotseling terugkeert, is hij… anders. Niemand weet wat er met hem gebeurd is. Op Zee’s welkom terug-feestje spelen Justin en zijn vrienden een spelletje verstoppertje. Maar dat gaat mis. Heel erg mis…
Een voor een verdwijnen de kinderen die meegespeeld hebben naar een plek waar je ergste nachtmerries tot leven komen. Justin en zijn vrienden beseffen en dat dit de verschrikkelijke plek is waar Zee opgesloten zat. Alles wat ze nu kunnen doen, is zich verstoppen voor de Zoeker. Kunnen ze ooit nog ontsnappen?”

‘Als het donker het licht heeft verdreven, komt de Zoeker en steelt je leven. Je eigen lot heb je bezegeld vandaag, door te spelen wat hem behaagt. Verdoemd ben je als het teken verschijnt: jij bent de volgende die verdwijnt,’ dreunt Zee op alsof het een kinderversje is.

Mijn mening 
Ik ben fan van deze nieuwe reeks van Uitgeverij Kluitman! De vorige twee Horrorland-verhalen deden me ouderwets griezelen (Kippenvel), deed Ik zal je vinden dat ook weer?

Zee, de beste vriend van Justin (11), Nia en Lyric, is terug nadat hij 404 dagen verdwenen is geweest. Waar hij is geweest en wat hij heeft meegemaakt, weet niemand. Ze weten wel dat hij onder de littekens zit en niet helemaal zichzelf meer is. Zo spreekt hij bijvoorbeeld in raadsels, creepy raadsels, iets over ‘de Zoeker’…
Op Zee’s welkom-terug-feestje spelen Justin, Nia, Lyric en buurtgenootjes Carla, Quincy en Shae verstoppertje met elkaar. Maar dat hadden ze beter niet kunnen doen! De een na de ander verdwijnt in de dagen erna, en voor zij zelf aan de beurt zijn komen Justin, Nia en Lyric erachter dat al die kinderen terechtkomen in de nachtmerriewereld van de Zoeker, waar ze zich eeuwig zullen moeten verstoppen voor hun ergste angsten. Kunnen ze een plan bedenken om daar weer weg te komen? Kunnen ze de Zoeker verslaan in zijn eigen spel?

Wat een lekkere dikkerd is dit! En dat was hélemaal niet erg! Want ik heb van begin tot eind zitten smullen van het griezelige verhaal.
Zo naar dat Justin, Nia en Lyric hun beste vriend terug hebben, maar eigenlijk ook helemaal niet, aangezien hij totaal zichzelf niet is. Wat probeert hij hen te vertellen met zijn creepy raadseltjes? Waarschuwt hij ergens voor? En waar was hij nou al die tijd? Het verhaal heeft een heerlijk dreigend sfeertje vanaf dat feestje waar ze verstoppertje spelen en waarna er rare dingen gebeuren en kinderen verdwijnen. Wat gebeurt er? Kunnen de vrienden iets doen? Het wordt pas echt beangstigend als ze terechtkomen in die nachtmerriewereld, waar ze met hun angsten geconfronteerd worden. Er moet toch iets zijn wat ze kunnen doen om te ontsnappen aan de Zoeker? In ieder geval goed samenwerken en niet opgeven! 
Het verhaal is echt super spannend, vooral de tweede helft, heel meeslepend ook, er was geen wegleggen aan, en ook ontroerend, want Justin heeft het thuis niet makkelijk (een deel daarvan speelt ook weer een rol in die andere wereld). Ik heb echt onwijs zitten genieten van dit creepy verhaal en de fijne hoofdpersonen! Het smaakt zeker naar meer van Daka Hermon en ik ben benieuwd of dat zelfs iets met deze wereld te maken gaat hebben, door het einde…  Hoe dan ook: kom maar op!

‘Die wereld… die wereld is ook een spel. Een duister, bedrieglijk spel dat je niet kunt winnen. Het is een spel tegen de angst – jouw angst en die van anderen…’ 

Ik zal je vinden 
ISBN 9789020623833 – Uitgeverij Kluitman – 320 pagina’s – Verschenen: december 2021 – Vertaald door: Merel Leene – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.