Happyland – Chinouk Thijssen

Zevenstroom zal niet lang meer saai zijn.
Ouders, pas goed op je kinderen.
Voor je het weet, ben je ze kwijt.

Korte inhoud 
“In het saaie dorpje Zevenstroom wordt een nieuw pretpark geopend: Happyland. Iedereen is dolblij, maar Bodi en zijn vrienden Jeffrey, Maja en Ayden hebben al snel door dat er iets raars aan de hand is. Het clownsbeeld van het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen.

Steeds meer jongeren die het pretpark bezoeken, verdwijnen spoorloos. De populairste attractie, de wildwaterbaan, lijkt daar iets mee te maken te hebben. Bodi en zijn vrienden weten dat ze dit mysterie zelf moeten oplossen, want wie zou hen geloven als ze de waarheid over de legende van Zevenstroom zouden vertellen?”

Ik kan niet uitleggen waarom ik dit gevoel heb. Het gevoel dat er iets mis zal gaan. Misschien ligt het wel aan de plek. Heeft die te veel herinneringen. Ik weet het niet.

Mijn mening 
Ik kreeg van de looks en korte inhoud van Happyland een beetje Horrorland-vibes, en ik ben gek op die griezelige verhalen, dus deze sprak me ook meteen aan! En ik weet natuurlijk ook dat Chinouk heel fijn pakkend kan schrijven!

Zevenstroom lijkt een heel saai dorp, maar het heeft een lange duistere geschiedenis. Maar: het verleden is begraven en vergeten…
In Zevenstroom wordt op de plek waar de fabriek afbrandde (de fabriek waar Bodi’s vader op een dag spoorloos verdween) een pretpark gebouwd: Happyland. De kinderen van het dorp zijn dolblij, want eindelijk is er eens iets te beleven! Bodi en zijn vrienden Maja, Ayden en Jeffrey zijn in eerste instantie ook enthousiast, maar dan beginnen ze het gevoel te krijgen dat er iets flink mis is met Happyland.
Praat dat enorme clownshoofd van het spookhuis nou tegen ze? Waarom gaat de achtbaan opeens extra snel? En waar zijn de tieners gebleven die net nog in het bootje zaten van de wildwaterbaan?
Dan verdwijnen er meer bezoekers van het pretpark en steeds in de wildwaterbaan. De politie, de burgemeester en de ouders staan voor één groot raadsel. Bodi en zijn vrienden gaan zelf maar op onderzoek uit, want de volwassenen zouden hun vermoedens over het verband met de legende van Zevenstroom toch niet geloven…

Ik vind het boek er heel gaaf uitzien en had er heel veel zin in! Zou het inderdaad heerlijk griezelig en mysterieus zijn?
Het verhaal had me meteen lekker te pakken en eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan! Heerlijk spannend, griezelig, mysterieus en meeslepend. Wat is er gaande in dat pretpark? Wat is er eigenlijk echt gebeurd met Bodi’s vader? Waar blijven de verdwenen tieners? De vier vrienden, Bodi, Maja, Ayden en Jeffrey, zullen in de geschiedenis van Zevenstroom moeten duiken voor de antwoorden. Zullen ze vervolgens op tijd zijn om te redden wat er te redden valt?
De spanning zit er de hele tijd lekker in! En de vaart ook. Het verhaal leest echt heerlijk vlot weg! Van mij had het boek wel twee keer zo dik mogen zijn. Zeker omdat ik er zo van genoot, máár ook omdat ik over sommige dingen nog net wel wat uitgebreider had willen lezen. En de leuke vriendengroep had ik ook graag nog net wat beter leren kennen.  Maar voor de doelgroep (9+) lijkt het me helemaal goed zoals het is, dan mag het ook gewoon lekker compact en vlot zijn. Het ís en blijft namelijk gewoon een heerlijk spannend en pakkend jeugdboek!  Op naar meer Happyland-/Horrorland-achtige griezelverhalen!

‘Er is iets mis met Happyland.’ Ik fluister het bijna. ‘Er klopt iets niet.’ 

Happyland 
ISBN 9789020668322 – Uitgeverij Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: april 2023 – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.