#ikleesthuis 2x Kluitman-novelle


De Kluitman-novelle reeks bestaat uit kort maar krachtige, spannende, korte YA-verhalen die voor een klein prijsje verkrijgbaar zijn. Ideaal voor jongeren die niet zo gek op lezen zijn of niet van dikke boeken houden, of gewoon voor YA-thriller liefhebbers zoals ik.  De twee nieuwste novelles zijn van Nadine Swagerman en Jennefer Mellink:
(als je op de titels klikt kom je bij de beschrijving op de website van de uitgeverij)

Ik weet niet waar ik ben. Ik doe mijn best om een punt van herkenning te vinden, maar niets komt me bekend voor. Wat moet ik doen? Ik kan niet meer. Ik ben zo moe. Zo ontzettend moe.

Maar ik ben jou niet – Nadine Swagerman (14+) 
Het debuut van Nadine Swagerman, Eén waarheid, vond ik veelbelovend, dus ik keek uit naar meer boeken van haar! Nu is er dan deze novelle.
Jamie (16) komt in een pleeggezin te wonen, het is wennen, maar gelukkig klikt het met dochter des huizes Mira en kan ze met haar optrekken. Toch voelt Jamie zich er niet helemaal veilig; er gebeuren vreemde dingen…
Je vraagt je vanaf de prikkelende proloog af wat er aan de hand is. Wat is er gebeurd in het leven van Jamie? En wat is er aan de hand bij haar pleeggezin?
Je leeft ook mee met Jamie, want ze heeft duidelijk veel meegemaakt en zit met schuldgevoelens. En dan de angsten die ze nu uitstaat…
De wending(en) in het verhaal zag ik echt niet aankomen! Heerlijk om zo verrast te worden!  Ik had echt af en toe een ‘Hûh???’ gevoel. Zo knap gedaan! En dat in zo’n compact verhaal! Weer een top-novelle en een topboek van Nadine.

Wie is die engerd die mij van achteren vastgreep? Wat moet diegene van mij? Ik had nooit alleen via het bospad naar huis moeten lopen! Wat een nachtmerrie.

Opgepast! – Jennefer Mellink (14+) 
Dit is pas het tweede boek dat ik van Jennefer Mellink lees, mijn eerste kennismaking was Vermoorde onschuld, meteen een hele geslaagde kennismaking!
Benthe (16) maakt lol met haar beste vriendinnen en heeft een fijn bijbaantje. Wat ze niet weet is dat iemand haar in de gaten houdt, iemand die haar voor zichzelf wil houden. Op een avond, als ze een kortere weg naar huis neemt, wordt ze aangevallen…
De proloog is meteen al lekker spannend, daarin wordt Benthe aangevallen. En uit de cursieve stukjes wordt duidelijk dat er iemand geobsedeerd is door Benthe, maar wie is het? Haar ex? Haar flirt? Heel iemand anders? Je verdenkt allerlei mensen tijdens het lezen! (Maar de juiste had ik niet )
Een hele fijne, heerlijk spannende, YA-thriller, met een einde waar ik flink bij moest gniffelen. En ja: kort maar krachtig!

Heb jij al kennisgemaakt met deze novelles van Kluitman?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.