Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink

Volgens de politie heb ik het gedaan.
Volgens mij heb ik hem alleen maar gevonden.
Ik ben er echter niet zo zeker van.

Korte inhoud
Stephan is 18 jaar en zit vast voor de verdenking van moord op zijn vader. Omdat hij een black-out heeft en zich niets meer van zijn vaders dood kan herinneren, probeert hij via hypnotherapie de waarheid te achterhalen. Langzaam maar zeker komen er flarden uit zijn verleden naar boven, die niet alleen Stephan maar ook de lezer verrassen…

Ik heb mijn verleden kennelijk grotendeels verdrongen, het is nu tijd om het terug te halen.

Auteur
“Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, die door Hebban werd genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden Kwaad Bloed en Gevarenzone. Jennefer is YA-boeken gaan schrijven omdat ze leesplezier bij jongeren wil aanwakkeren. Lezen is leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt!”

Ik wil gewoon weten of ik schuldig ben of niet, en het enige wat mij daarbij kan helpen is hypnotherapie.

Mijn mening
Ik mocht dit boek lezen voor de Leesclub van de Kinderboeken FB-groep, daar zijn we nog gezellig mee bezig, maar ik heb het boek al uit, dus deel mijn recensie alvast met jullie…

Stephan (18) is negen maanden na de dood van zijn vader opgepakt omdat hij van moord verdacht wordt. Eerst werd de dood van zijn vader als zelfmoord afgedaan, maar nu zijn er bewijzen opgedoken die erop wijzen dat Stephan hem vermoord heeft. Alleen: Stephan heeft geen idee of hij schuldig is of niet… Hij weet namelijk niets meer van die dag!
In de gevangenis besluit hij om een hypnotherapeut in te schakelen, want of hij ermee kan dealen of niet: hij moet weten wat er die dag gebeurd is!

Dit was mijn eerste kennismaking met Jennefer Mellink en het begon goed, want ik zat meteen in het verhaal!
Hoe bizar moet het zijn om geen herinneringen te hebben aan zo’n dramatische dag en om van iets beschuldigd te worden waarvan je geen idee hebt of je het gedaan hebt of niet? Je leeft meteen helemaal mee met de eenzame Stephan, die al geen moeder meer had, nu zijn vader ook kwijt is, niets aan zijn stiefmoeder en stiefzusje heeft, en die ook geen echte vrienden heeft.

Stephan staat er alleen voor in die kille en bedreigende gevangenisomgeving. Gelukkig helpt hypnotherapeut Stella hem om zijn herinneringen terug te krijgen. Al gaat het wel te langzaam naar zijn zin, want zij gaat eerst veel verder terug in zijn verleden. En met dat gegraaf komen er allerlei herinneringen terug die hij weggestopt had…

Spanning is er al meteen vanaf het begin van het verhaal en die wordt langzaam steeds meer opgebouwd en steeds drukkender. Ik kon gewoon echt niet stoppen met lezen omdat ik wilde weten waar het heen zou gaan met het verhaal! En daarbij las het ook nog eens heerlijk vlot (heel af en toe wat té vlot). Het plot vond ik lekker verrassend en het einde erg leuk gedaan!
Voor mij was Vermoorde onschuld een heel geslaagde kennismaking met Jennefer dus!

P.S.: Wat is de omslag gaaf en knallend hè?! Lekker opvallend! Hij is ook wel erg kwetsbaar, bij mij zat er meteen al een spijl los, dus wees er voorzichtig mee… (eigenlijk hielp ik Stephan gewoon ontsnappen natuurlijk 😉 )

Vermoorde onschuld
ISBN 9789024578511 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 208 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Leeftijd: 13+

[bol_product_links block_id=”bol_5b337c94a43d7_selected-products” products=”9200000084827584″ name=”vermoorde onschuld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.