Remco leest: Trance – Adam Southward

Nu pas begreep hij waarom die man gekomen was en wat er gebeurde. En hij wist ook dat het te laat was om hem nog tegen te houden.

Korte inhoud
“Drie vooraanstaande wetenschappers worden dood aangetroffen. De enige verdachte in de zaak, Victor Lazar, wordt al snel veroordeeld en belandt in de gevangenis. En dan pleegt de hem toegewezen psycholoog op onverklaarbare wijze zelfmoord.

Alex Madison, voormalig forensisch psycholoog en nu privétherapeut, wordt ingeschakeld om Victor te ondervragen. Hij vermoedt dat Victor zijn slachtoffers op de een of andere manier in een hypnotische trance brengt. Als Alex wat dieper graaft, ontdekt hij een angstaanjagende realiteit van geheim onderzoek en wrede experimenten. Te laat realiseert Alex zich waartoe Victor in staat is en wie zijn doelwit is. Kan Alex de controle over dit gevaarlijke brein overnemen – voordat deze de controle over hem neemt?”

Remco leest
Judith was al begonnen in dit boek, maar bedacht zich dat het waarschijnlijk toch net iets meer een boek voor mij was, dus ik ben hem (voor haar ) gaan lezen.

Psycholoog Alex Madison krijgt via zijn vader de opdracht om een gevangene te ondervragen en beoordelen. Victor Lazar wordt verdacht van de moord op drie wetenschappers, de omstandigheden van de moord zijn bizar te noemen… Bovendien gebeuren er in de gevangenis rond Victor onverklaarbare (griezelige) dingen. Tijd dus om te onderzoeken wat er aan de hand is met deze man en hoe hij zo’n macht over mensen krijgt.

Het boek begint al meteen super spannend en bloederig, waardoor je er gelijk lekker in zit en je afvraagt wat er precies aan de hand is. Tijdens het lezen kom je steeds wat meer te weten over het verleden van Victor en doordat je geleidelijk aan meer informatie krijgt over alle bizarre gebeurtenissen rondom hem begin je zaken met andere ogen te bekijken. Zo blijf je steeds op het puntje van je stoel zitten.
En dan het einde… Niet echt een anti-climax, maar ook niet bevredigend te noemen. Voor mijn gevoel was het verhaal nog niet klaar. Dat geeft wel de mogelijkheid om hier een serie van te maken; zal Victor nog terugkeren? (Er zijn zo te zien wel meer Alex Madison boeken, maar meer met andere zaken.)
Al met al ben ik toch blij dat ik dit boek gelezen heb en heeft het me ook echt wel aan het denken gezet over manipulatie(mogelijkheden); het verhaal ging wel in mijn hoofd zitten. Als er meer boeken van Southward vertaald gaan worden, wil ik die zeker wel lezen.

Trance 
ISBN 9789045218168 – Karakter Uitgevers – 384 pagina’s – Verschenen: november 2019 – Vertaald door: Frank van der Knoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.