Eén waarheid – Nadine Swagerman

Dan pas zie ik het bloed, dat langzaam onder haar vandaan kruipt. In paniek strompel ik achteruit. ‘Mam? Nee. Mam!’ 

Korte inhoud
Als Laura’s ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Welke gek doet in hemelsnaam zoiets verschrikkelijks? De vragen en de eenzaamheid maken Laura kapot. Ze belandt in een kliniek met mensen die er nog erger aan toe zijn dan zij. Niemand lijkt te begrijpen hoe ze zich voelt, behalve Joritt.

Er wordt een nieuw meisje binnengebracht in de kliniek waar Joritt stage loopt, en hij is meteen onder de indruk. Ze is anders dan de rest. Leuker. Wat doet dit meisje op deze plek? Als hij hoort wat haar is overkomen, wil hij maar één ding: weten wie deze gruweldaad op zijn geweten heeft. Hij gaat op onderzoek uit en langzaam komt hij achter de waarheid.

Maar is dit wel een waarheid die ze willen weten? 

‘Nog geen twee weken geleden was mijn leven nog van mij. (…) Nog geen twee weken geleden was ik onderdeel van een gezin. En nu…’ 

Auteur
“Nadine Swagerman droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Nadine stond in de finale van twee schrijfwedstrijden, en in 2017 kwam haar droom uit toen zij een boekcontract tekende bij Kluitman. Naast het schrijven van verhalen, werkt Nadine als tekstschrijver voor haar eigen tekstbureau.”

Angst en verdriet hebben me ook vannacht weer wakker weten te houden. Ze zijn een sterk team waar ik niet tegen opgewassen ben. Ze verdoven me, slopen me, en voeren me aan het monster dat ze dienen, tot er niets meer van me over is.

Mijn mening
De duistere cover en de prikkelende ondertitel ‘Verdwaald in een nachtmerrie van leugens‘ maakten me heel er nieuwsgierig naar dit boek! Ik verwachtte een heel erg spannend verhaal…

Laura (18) komt op een avond thuis en vindt haar dode ouders… Vermoord… Haar hele leven stort in en ze kan het niet meer aan; voor haar eigen veiligheid komt ze in een kliniek terecht. Daar maakt ze kennis met de andere vrouwen, allemaal met hun eigen psychische problemen. Echt thuis voelt ze zich er niet, want zij zijn er allemaal veel ernstiger aan toe. Toch weet ze met een aantal vriendschap te sluiten. Evenals met verpleegkundige in opleiding Joritt.
Joritt is meteen onder de indruk van Laura en wil er alles aan doen om haar te helpen. Hij gaat op onderzoek uit naar wie haar ouders vermoord kan hebben. Langzaam komt de waarheid naar boven, maar moeten ze dat wel willen?

Het verhaal pakte me al vanaf de eerste bladzijde en het las heerlijk vlot. Het was meteen meeslepend en heel erg aangrijpend en het had een beetje een duister sfeertje. Ik leefde ontzettend mee met Laura, die zoiets vreselijks mee heeft moeten maken, na ook al niet echt een fijne jeugd te hebben gehad. Dreun na dreun… En dan wat ze meemaakt in de kliniek er nog bij, want ook daar gaat niet alles van een leien dakje natuurlijk. Begrijpelijk dat ze in de war is… Gelukkig heeft ze haar nieuwe vriendinnen en Joritt!

Echt heel erg spannend werd het boek pas op driekwart ongeveer, en toen dreunde het ook nog wel even flink na kan ik je vertellen!
En ik vond het niet eens erg dat mijn verwachting niet klopte en het niet vanaf het begin een hele spannende thriller was, want ik heb me geen moment verveeld en was gewoon de hele tijd al in de ban van het verhaal.
Wat een ontzettend knap debuut is Eén waarheid! Nadine komt meteen met een flinke knaller binnen. Ik ben nu al heel benieuwd naar wat er hierna gaat komen!

Eén waarheid
ISBN 9789020654622 – Uitgever: Kluitman – 224 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Leeftijd: 15+

2 thoughts on “Eén waarheid – Nadine Swagerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.