#ikleesthuis 4x Thriller


Lezen gaat op het moment erg lekker, bloggen helaas niet. Om de achterstand niet te groot te maken en wel gewoon mijn enthousiasme te kunnen delen over de gelezen boeken zal ik ze af en toe behandelen in een #ikleesthuis verzamel-blogpost, een beetje als het #vakantielezen van ‘s zomers, maar dan anders.  
(Je kunt op de titels van de boeken klikken om de korte inhoud te lezen op de site van de uitgeverij)

Toen Porter verder schuifelde, kwam het meisje tevoorschijn. Het ijs was glashelder.
Ze staarde door het ijs omhoog met lege ogen.

Het vijfde meisje – J.D. Barker 
In dit tweede deel (van drie) over rechercheur Sam Porter wordt een dode tiener aangetroffen onder het ijs. Algauw verdwijnt er weer een meisje. Hebben de verdwijningen te maken met seriemoordenaar Bishop?
Porter mag zich eigenlijk niet meer met Bishop bezighouden, de FBI zit op zijn zaak, maar doet het stiekem toch…
Het eerste deel uit deze trilogie vond ik geweldig, dit tweede deel had me niet meteen helemaal te pakken. Het leest lekker vlot en de hoofdstukken zijn lekker kort, maar er zijn ook véél personages en perspectiefwisselingen, dat haalde de vaart er weer wat uit. Wel was deze race tegen de klok, waarbij er binnen korte tijd meerdere slachtoffers vallen, weer super spannend en was het einde weer knallend. Doet meteen verlangen naar deel 3! En die komt gelukkig al gauw.

‘Als jij het je echt niet kunt herinneren, dan kan er ook nog een andere verklaring zijn, Sophie. Eentje die misschien wel heel logisch is. Heb je daar weleens aan gedacht?’ 

Stille wateren – Eva Nagelkerke 
Sophie (29) heeft tien jaar geleden iets vreselijks gedaan en woont sindsdien bij haar ouders die haar scherp in de gaten houden. Té scherp, want de sfeer is om te snijden en Sophie mag bijna niets. Is het terecht? Want waarom kan ze zich nog steeds niet herinneren wat er toen gebeurd is? Sophie gaat zelf op onderzoek uit…
Bij dit verhaal twijfel je de hele tijd aan Sophie; is ze nou betrouwbaar of is ze psychisch echt niet in orde? Haar onderzoek doet je wel twijfelen aan het gebeuren, maar toch weet je niets zeker. Een heerlijk beklemmend sfeertje gaf dat! Ik voelde het einde wel al aankomen (weet niet goed waarom, misschien gewoon toeval), maar vond het toch een hele fijne thriller! Benieuwd naar meer van de zussen Nagelkerke! (Eva Nagelkerke is een pseudoniem)

De huid van de binnenkant was van de liezen tot de enkels dichtgenaaid.
Dat kan niet waar zijn, dacht ze en ze schudde haar hoofd. Dat mag niet waar zijn.
Het was iets wat ze eerder had gezien.

Alter Ego – Emelie Schepp 
Er worden twee dode vrouwen gevonden in de rivier, hun benen aan elkaar genaaid. Is er een verband tussen de slachtoffers? Wie heeft hen dit aangedaan? Zullen er meer volgen? Aan officier van justitie Jana Berzelius en inspecteur Henrik Levin en zijn team om deze zaak op te lossen. Zeer tegen haar wil zal Jana iemand uit haar verleden moeten inschakelen voor hulp…
Dit is het vijfde deel in de Jana Berzelius-reeks (& inspecteur Henrik Levin), een reeks waar ik gek op ben! Zo ook weer op dit deel. Ik zat meteen lekker in het super spannende en boeiende verhaal en kon het boek niet wegleggen! Wat een geweldige wendingen zitten er weer aan het verhaal, i.v.m. de zaak, maar ook i.v.m. Jana’s geheimen. Het einde doet ook meteen verlangen naar een volgend deel!  Kom maar op!

Ze staarde in het verstikkende donker. Vroeger staarde ze in het niets en zag dan haar gezin. Toen kon ze nog over ze dromen, maar nu had ze zich erbij neergelegd dat ze ze nooit meer zou zien.

Stil maar – Carla Kovach 
Op een koude, natte avond wordt er een pasgeboren baby gevonden op de stoep van de bibliotheek. Wie is ze? Wie zijn haar ouders? En waarom werd ze te vondeling gelegd? Inspecteur Gina Harte zit er met haar team bovenop en algauw komen ze erachter dat de baby het kindje is van de al vier jaar vermiste Deborah Jenkins. Ze leeft dus nog! Maar waar? En hoe? De zoektocht naar Debbie wordt weer in alle hevigheid hervat…
Dit is het eerste deel in de Gina Harte-serie en daar ben ik heel blij om! Wat was dit een aangrijpend en super spannend verhaal.  Aan de ene kant heb je het hartverscheurende verhaal van Debbie die al die tijd al vast zit, aan de andere kant de spannende zoektocht naar haar en dan nog de privéperikelen van Gina (de zaak rakelt nare herinneringen op). Middenin zakte de spanning iets weg door het alles nalopen van vier jaar geleden, maar verder was het echt een heerlijke thriller die doet smaken naar meer!

Ken jij deze boeken al? Gaan ze op je wensenlijst?
Veel leesplezier!
-X- Judith

3 thoughts on “#ikleesthuis 4x Thriller

  1. Ik heb net pas het 1e boek van Emelie Schepp uit (Memento). Vond ik ook een erg goed boek. Ik zie al, dat ik nog even flink moet doorlezen. Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in haar eigen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.