2x Onmisbaar deze Kerst


Deze twee lieve kerstprentenboeken mogen niet ontbreken op mijn blog deze kerstperiode!  De een vol (bekende) liedjes, de ander met een fijn verhaaltje op rijm:

O, dennenboom,
O, dennenboom.
Wat zijn je takken wonderschoon.

Stille nacht – Marijke ten Cate (4+)
“Speel en zing mee met het kerstverhaal.

Van ‘O, dennenboom’ en ‘Er is een kindeke geboren op aard’ via ‘De herdertjes lagen bij nachte’ en ‘Kling, klokje, klingelingeling’ tot ‘Nu zijt wellekome’.

Dit wordt de mooiste kerst!”

Er is een kindeke geboren op aard.
Er is een kindeke geboren op aard.
Het kwam op de aarde voor ons allemaal.
Het kwam op de aarde voor ons allemaal.

Beer kom kijken, wat is dit?
Onze hele tuin is wit!

Kerst bij Muis – Pauline Baartmans (1+)
“Het is bijna kerst. Muis en Beer gaan het thuis gezellig maken: een kerstboom kopen, lichtjes ophangen, een taart bakken en nog veel meer!

Een fijn decemberboek met verhaaltjes op rijm over de twee vriendjes Muis en Beer.”

Beer, wat zie ik hier nu staan?
Kerstmis komt er alweer aan!

Mijn mening
Wat een lieverds, hè? Ik viel er meteen weer helemaal voor…

Van Marijke ten Cate verscheen eerder al het liedjesprentenboek Slaap kindje slaap, nu is er dit kerstspel: Stille nacht.
Het kerstverhaal wordt in 12 liedjes verteld en uitgebeeld door de kinderen die de hoofdrol spelen in dit prentenboek. De illustraties zijn superwarm en superlief, een genot om naar te kijken! Als je nog een kerstliedjesboek zoekt, laat het dan deze mooierd zijn!  (De liedjes zijn terug te vinden op Spotify en YouTube)

Ik was al verliefd op het prentenboek Thuis bij Muis en sowieso op alles wat Pauline Baartmans deelt op Instagram, en nu is er dan een tweede prentenboek vol lieve Muis-prenten!
In Kerst bij Muis beleven we de kerstperiode met Muis en zijn vriendje Beer. Ze maken een sneeuwpop, halen een kerstboom, gaan de kerstboom versieren (maar er gaat wel wat mis… ), ze maken een kerstdiner en ze vieren Kerstmis met hun dierenvriendjes…
Ik ben nog verliefder geworden op Muis! Dit verhaal wist me zelfs te ontroeren! (daar heeft ook het roodborstje, een vogeltje wat speciaal voor me is, mee te maken) Weer een heerlijk voorleesboek met lieve verhaaltjes op rijm en vertederende illustraties. De Thuis bij Muis kaarten en het linnen tasje staan heel hoog op mijn wensenlijst!

Leg jij deze prentenboeken onder de kerstboom?
-X- Judith

Stille nacht
ISBN 9789047708216 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Illustraties: Marijke ten Cate – Leeftijd: 4+

Kerst bij Muis
ISBN 9789025114473 – Uitgeverij Holland – 32 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Illustraties: Pauline Baartmans – Leeftijd: 1+

One thought on “2x Onmisbaar deze Kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.