Thuis bij Muis – Pauline Baartmans

Ik lust wel een koekje, Beer,
maar we hebben er niet meer…

Korte inhoud
“Dit zijn Muis en Beer. Ze spelen graag in en om het huis: koekjes bakken, verkleden, verstoppertje spelen en nog veel meer!”

Zullen we zélf koekjes bakken?
Ga ik vast de spullen pakken.

Auteur & illustrator
Pauline Baartmans: “Op mijn facebookpagina post ik nu al 6 jaar lang bijna wekelijks nieuwe illustraties en belevenissen van Muis. Ik heb ondertussen meer dan 800 tekeningen van Muis gemaakt; noem een situatie en ik heb er wel een Muis bij getekend. Met een boekje wil ik Muis toegankelijk maken voor zowel jong als oud.”
www.uitgeverijholland.nl

Wat een leuk verhaal, hè Beer.
Morgen lezen we nog meer.

Mijn mening
Ik volg Muis op Facebook en op Instagram en ben iedere keer weg van de illustraties die Pauline Baartmans plaatst, ik zou ze het liefst allemaal delen! Super leuk om er nu een flink aantal gebundeld in een prentenboek te hebben mét lieve verhaaltjes op rijm erbij!

Muis en zijn knuffeltje Beer zijn de dikste vrienden, alles doen ze samen! Koekjes bakken, rommel maken, stampen in de plassen, fietsen… Allemaal dagelijkse dingen die heel herkenbaar zullen zijn voor kinderen.

Er staan tien korte verhaaltjes, fijn op rijm dus (leest lekker voor vind ik!), in dit boek en daarnaast staan er voorin en achterin nog dingen genoemd die je op de plaatjes kunt gaan zoeken. Zo zie je iedere keer wat anders als je naar de heerlijke illustraties kijkt!
Ik ben echt helemaal weg van dit lieve prentenboek en zou het liefst alle illustraties inlijsten! Ze zijn zo heerlijk rustig en helder en zacht en schattig en en en…  Nou ja, kijk zelf maar!
En ik denk dat ik toch eens moet gaan shoppen voor kaarten op de website van Pauline…

P.S.: Er is nu ook een app van Thuis bij Muis! Kijk gauw hier.

Pyjama aan en tandjes poetsen,
voor we weer ons bed in roetsjen.

Thuis bij Muis
ISBN 9789025114169 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 64 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Leeftijd: 1+

One thought on “Thuis bij Muis – Pauline Baartmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.