#ikleesthuis 3x Jeugdboek


Lezen gaat op het moment erg lekker, bloggen helaas niet. Om de achterstand niet te groot te maken en wel gewoon mijn enthousiasme te kunnen delen over de gelezen boeken zal ik ze af en toe behandelen in een #ikleesthuis verzamel-blogpost, een beetje als het #vakantielezen van ’s zomers, maar dan anders.
(Je kunt op de titels van de boeken klikken om de korte inhoud te lezen op de site van de uitgeverij)

Waar zal ik beginnen?
Wanneer zal ik beginnen?
Misschien toen de eerste vliegtuigen arriveerden. Ik zie het weer helemaal voor me, al is het nog zo lang geleden.

Ik zal op je wachten – Luc Hanegreefs (14+) 
Voor een schoolopdracht (bah) moet Jen een bejaarde bewoner van haar dorp interviewen. Berenice vertelt haar over haar jeugd tijdens WO II en de vliegenier die haar leven veranderde…
Je leest over het verleden van Berenice, over die roerige oorlogstijd en over haar geheime liefde, maar ook over het leven van Jen wat niet over rozen gaat met een moeder met psychische problemen.
Het is een mooie, meeslepende mix van heden en verleden en beide verhaallijnen zijn aangrijpend. Luc Hanegreefs heeft weer een fijne historie tot leven gebracht!

En toen wist ik het opeens. Het is een onderwerp waar ik meer over wil weten. Ik weet er nog niks van.
Ik doe mijn werkstuk over Biologische Vaders.

Het werkstuk – Simon van der Geest & ill. Karst-Janneke Rogaar (10+) 
Eva (12) wil voor haar werkstuk meer te weten komen over haar biologische vader en aangezien haar moeder haar niets wil vertellen schakelt ze stiekem tv-programma Verloren Tijd in (en zet haar moeder voor het blok). Met de tv mensen gaat ze naar Suriname, de jungle in, op zoek naar haar vader…
Wat zit er onwijs veel humor in dit verhaal!  De stukjes die je tussendoor leest uit Eva’s werkstuk zijn echt hilarisch, heerlijk. Daarnaast is het verhaal meeslepend, ontroerend én één groot avontuur! Want Eva gaat erg ver om haar vader, en in feite zichzelf, te vinden… Ik heb genoten van dit verhaal.

Hoe konden ze drie of vier dagen onderweg zijn, maar toch vanmiddag klaar zijn? Waar zou de professor hem mee naartoe nemen? Wie was Betsie? Wat hield Jesses baantje precies in? Wat, in vredesnaam, was de Curieuze Cartografieclub?

De ruimteatlas van Jesse Kreek – Martin Howard & ill. Chris Mould (10+) 
Jesse wil een geweldig cadeau voor zijn moeders verjaardag kopen, maar hij komt nog €49,99 tekort. Hij stuit op een advertentie in de krant waarin professor Stoule-Gang om hulp vraagt en daar precies €49,99 voor biedt.
Jesse kan niet vermoeden dat dit baantje hem op een heel andere planeet zal brengen, vol zonderlinge figuren…
Wat heb ik ontzettend zitten genieten van dit doldwaze avontuur! Er zit zo veel humor in – ook zeker in de aantekeningen die Jesse maakt in de ruimteatlas tijdens hun reis – en het boek is gewoon echt niet weg te leggen: ik moest weten wat er allemaal zou gaan gebeuren tijdens die spannende ruimtereis. En wat ben ik blij dat dit het eerste deel van een serie is!
Op naar meer ruimtereizen met de professor en Jesse!

Ken jij deze boeken al? Gaan ze op je wensenlijst?
-X- Judith

One thought on “#ikleesthuis 3x Jeugdboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.