Vergeef me – J.D. Barker

De man die haar had gebeld, klonk niet zoals de man die ze kende.
Hij klonk verslagen, gebroken.
Sam wist dingen die hij niet zou moeten weten.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je de vorige boeken nog niet gelezen hebt!)
Korte inhoud

“Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken rechercheurs verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden kort na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden Vergeef me, vader gevonden. Voor rechercheur Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?”

Nash stak zijn hand omhoog en raakte de verf aan. Die was nog nat.
VERGEEF ME, VADER

Mijn mening
Het eerste boek in deze trilogie, Horen Zien Zwijgen, vond ik geweldig, het tweede deel, Het vijfde meisje, had me niet meteen helemaal te pakken, maar was uiteindelijk ook wel weer super spannend, nu heb ik dit slotdeel, Vergeef me, ook gelezen. Een bevredigend einde aan de jacht op de creepy Anson Bishop?

Het verhaal gaat verder vlak na de gebeurtenissen aan het einde van deel 2, een heel knallend einde… Weet rechercheur Sam Porter echt meer over seriemoordenaar Anson Bishop dan hij doet blijken? De gebeurtenissen in het vorige deel hebben Sam in ieder geval keihard geraakt, hij is niet de Sam die zijn collega’s Clair en Nash kennen.
In dit deel krijgen de politie en de FBI (die samenwerken om Bishop te pakken te krijgen) te maken met slachtoffers van Bishop die naast de standaard doosjes nu ook een tekst bij zich in de buurt hebben: VERGEEF ME, VADER.
Waarom deze nieuwe werkwijze? En hoe kan het dat er nog steeds lichamen gevonden worden nadat Bishop zich heeft overgegeven aan de politie?
Daarnaast krijgen ze ook nog te maken met een haperend geheugen, een computervirus en een ander levensgevaarlijk virus, wat het onderzoek knap bemoeilijkt… Wat is ruis en wat is belangrijk? Wie speelt spelletjes met wie?

De sfeer in het verhaal is heerlijk duister en beklemmend. Je begint net als zijn collega’s en de FBI te twijfelen aan Sam Porter, maar is dat terecht? Er worden duidelijk smerige spelletjes gespeeld! Zit Bishop overal achter? Tussendoor lees je dagboekfragmenten van Bishop en leer je meer over zijn verleden, je krijgt er de koude rillingen van…
Het verhaal is echt super spannend en de jacht op de dader en de waarheid is zenuwslopend! Ik had het idee dat er iets minder verschillende perspectieven in dit boek zaten, waardoor het wat vlotter las dan deel 2, en sowieso zijn de hoofdstukken lekker kort en daardoor heeft het verhaal ook een lekkere vaart. Het einde van dit verhaal vol twists vond ik zeker bevredigend! Toch zat ik met nog wat kleine vraagtekens na afloop, dat vind ik dan wel weer jammer. Maar: genoten van deze thriller en van deze trilogie!

Vergeef me
ISBN 9789022589632 – Uitgeverij: Boekerij – 512 pagina’s – Verschenen: april 2020 – Originele titel: The Sixth Wicked Child – Vertaald door: Ralph van der Aa – Deel 3 in de Sam Porter-trilogie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.