Een zee van papier – Koos Meinderts & Sietse Muis

Otis hoef je nooit te zoeken, hij zit waar hij altijd zit, op pagina 137, verdwaald in een boek, opgetakeld uit de verhalenput voor zijn huis.

KORTE INHOUD 
“Otis houdt van lezen, elke dag takelt hij een nieuw verhaal omhoog uit de verhalenput bij zijn huis. Op een mooie dag takelt hij geen boek omhoog, maar een meisje: Charlie. Zij vraagt hem met haar mee te gaan op avontuur. Ze maken een ballonvaart, dalen af in een lettermijn en vissen woorden op uit een woordenwaterval, tot ze bij een vuurtoren komen. Daar ontmoeten ze een schrijver, starend naar een leeg vel papier.”

Op een mooie dag als Otis naar de put loopt voor een nieuw verhaal, takelt hij geen boek omhoog, maar een meisje, donker en mooi..

MIJN MENING 
Ik volgde papierkunstenaar Sietse Muis al een tijdje op Instagram, hij maakt echt de meest fantastische dingen van oude boeken. Zo gaaf dat zijn kunstwerken nu de illustraties van een boek zijn!

Otis heeft genoeg aan zijn boeken, die takelt hij op uit de verhalenput voor zijn huis. Als hij leest kan hij alles en is hij alles.
Op een dag takelt hij geen boek maar een meisje op uit de put. Charlie. Zij wil de wijde wereld in om avonturen te beleven… Zal Otis meegaan? Echte avonturen beleven?
Samen gaan ze naar omhoog – in een luchtballon – naar omlaag – een lettermijn in – en gaan ze uiteindelijk op weg naar de zee…

‘Ik ben weggelopen,’ zegt Charlie. ‘Ik wil de wijde wereld in, avonturen beleven. Ga je mee? Jij bent ook maar in je eentje.’ 

Wat is dit een allemachtig prachtig boek! Een ‘prenten’boek met veel tekst, om keer op keer van te genieten, voor jong én oud!
Een heel bijzonder verhaal van Koos Meinderts, over die jongen die op pagina 137 woont en daar boeken kan optakelen uit zijn verhalenput (wat zou dat heerlijk zijn! ), die genoeg heeft aan de werelden, avonturen, personages in zijn boeken, die heel tevreden is. Maar dan komt meisje Charlie op zijn pad, die een paar pagina’s terug woont en graag avonturen wil beleven, sámen met Otis… Zijn vertrouwde wereldje komt op zijn kop te staan. Hij gaat wel mee met dat dappere, bijzondere meisje, maar verlangt toch ook wel weer naar huis… Maar dat wordt wel steeds minder! Ze schrijven hun eigen verhaal. (En inspireren daar weer iemand anders mee…)
En wat een onwijs bijzondere ‘illustraties’, die papierkunstwerken van Sietse Muis! Het hele verhaal komt tot leven in boeken, pagina’s, knipsels… Fantastisch! Zo levendig, zo beeldend. Vrij kleurloos, maar toch zo kleurrijk door wat het allemaal uitstraalt. Je kunt ernaar blijven kijken. Ik zou alle pagina’s wel willen inlijsten.
Betoverend mooi, dit boek! De liefde voor boeken, verhalen, woorden, fantasie & avonturen straalt er vanaf! Onmisbaar voor de boekenliefhebber.

Hij begint te scheuren en te vouwen, Charlie doet hem precies na en onder hun handen verschijnen twee luchtballonnen.

Een zee van papier 
ISBN 9789021684956 – Uitgeverij: Ploegsma – 40 pagina’s – Verschenen: november 2023 – Knipkunst: Sietse Muis – Leeftijd: alle (4+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.