Remy leest: Bureau Speurneus (3) en het eilandmysterie – Jozua Douglas

‘De aliens hebben het gedaan,’ riep meneer De Bruin. Hij schraapte zijn keel. ‘Hans Grietje is ontvoerd door aliens. Dat kan niet anders.’ 

KORTE INHOUD 
“Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.”

‘… Die zijn niet te vertrouwen. En schrijvers ook niet, vooral kinderboekenschrijvers niet. Vertrouw nooit een kinderboekenschrijver, jongen. Ze proberen je dom te houden.’

Remy (12) leest 
Hans Grietje is al een jaar vermist dus wil de vader van Lev op onderzoek uit. Lev weigert deze keer mee te gaan, dus gaat zijn vader met zijn vriendin Margreet Vogelpoel onderzoek doen. Maar als zijn vader ook verdwijnt is Lev genoodzaakt om samen met zijn vrienden op onderzoek uit te gaan. Kan hij het mysterie ontrafelen?

Het boek kwam binnen en ik begon diezelfde dag nog met lezen! En ik had het boek ook lekker snel uit. Het is weer een super grappig deel van Bureau Speurneus! Dit is het derde deel van de serie en ik vond de vorige twee delen ook al zo leuk. Ik vind dit een leuk maar ook grappig boek, er zit heel veel humor in. Vooral het stukje waar ze allemaal schrijvers noemden maar dan met net een andere naam, bijvoorbeeld Jozua Douglas  werd Jozefien Doeklap, dat vond ik lachen. Ik vind het ook leuk dat er veel grappige illustraties in het boek staan! Ik hoop dat er nog veel meer delen komen.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

‘Mijn zoon is ontvoerd,’ zei meneer Grietje beslist. ‘Het is een complot. Ik weet het zeker. De aliens zitten erachter. En de geheime dienst en de politie en de hele regering. Er gebeuren rare dingen op dat eiland.’
‘Maar waarom zouden ze dan juist uw zoon moeten hebben?’
‘Hij wist te veel. Iedereen die te veel weet wordt ontvoerd. Da’s algemeen bekend.’

Bureau Speurneus en het eilandmysterie 
ISBN 9789026166167 – Uitgeverij De Fontein – 256 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Illustraties: Geert Gratama – Deel 3 in de Bureau Speurneus-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.