De Bieb-bende: De legende van de Hemelrijders – Michael Reefs

Vuurwerk luidt het nieuwe jaar in, het is nu…
5 kinderen horen de hulpkreten van de 12 mannen.
Iedere maand nieuwe aanwijzingen,
hopend de 12 mannen voor het einde van het jaar te redden.

Korte inhoud
“In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven. In een meeslepende race tegen de klok moeten de kinderen het beste uit zichzelf halen om de Man met de Bijl op afstand te houden.”

Luca zuchtte. Iedereen deed altijd zo mysterieus over dat huis. En nu wilde ze ernaartoe en waren haar vrienden opeens bang.

Over de serie
“De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met QR-codes gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Twitter of Google+. Een interactief concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.”
Op www.debiebbende.nl vind je véél en véél meer over de serie en de auteur!
En er is nu ook een Bieb-bende doeboek! Een voorproefje vind je hier.

‘Je kent de legende. Alleen jij kunt ons bevrijden. Als het niet op tijd lukt, wordt ook jouw ziel verbannen naar de kerkers van dit kasteel.’ 

Mijn mening
Ik heb deze serie, vanwege de titel en de looks, al jaren op mijn vizier staan, maar het kwam er nooit van om de boeken te gaan lezen (so many books…). Ik was dus heel blij toen ik mocht meedoen aan de blogtour die Michael Reefs organiseerde ter ere van het verschijnen van het 8e deel in de serie, en waar hij ook een paar mensen voor zocht die het 1e deel nog niet gelezen hadden en die wilden lezen en bespreken…

Vrienden Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie (11/12 jaar oud) ontdekken dat de legende die in hun dorp Zuidbaai rondgaat over de 12 Hemelrijders waarheid is. En zij zijn de uitverkorenen om de vervloekte zielen van de Hemelrijders te bevrijden uit de verborgen kerkers onder de nieuwe bieb. Te beginnen met de eerste, voor het eind van januari…
Ze beginnen aan een levensgevaarlijke, geheime zoektocht naar aanwijzingen die zullen leiden tot de oplossing van het mysterie, tegengewerkt door duistere krachten én volwassenen. Zal het ze op tijd lukken?

Zoals ik al zei vind ik deze boeken er erg aantrekkelijk uitzien! (Ik had het nog leuker gevonden als er binnenin ook illustraties hadden gestaan voor nog meer sfeer!) En ook heel erg leuk gedaan dat er zoveel interactiefs te doen is tijdens/na het lezen van de boeken. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een QR-code waarmee je naar een site gaat met achtergrondinfo over wat je gelezen hebt en over de personages. Een leuk extraatje! Al wou ik op gegeven moment liever gewoon doorlezen in het spannende verhaal.

Het spookverhaal met zijn raadselachtige gebeurtenissen en duistere magische krachten is heel erg spannend en meeslepend en het is leuk dat ieder hoofdpersonage zijn eigen sterke punten heeft en ontdekt. En samen staan ze sterk! Af en toe vond ik reacties van de personages een beetje dramatisch, maar dat is wel passend denk ik bij de leeftijd van de kinderen.
Ik vond dit zeker een geslaagde eerste kennismaking met De Bieb-bende, want ik ben heel benieuwd geworden naar hun verdere avonturen!

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond het eerste én nieuwste deel, deel 8, in de Bieb-bende serie. De andere deelnemers zie je hier:

De legende van de Hemelrijders
ISBN 9789082190977 – Uitgeverij Stormsteen – 310 pagina’s – Verschenen: maart 2013 – Deel 1 in de Bieb-bende serie – Leeftijd: 9+

5 thoughts on “De Bieb-bende: De legende van de Hemelrijders – Michael Reefs

  1. Klinkt spannend. Van het boek nog nooit gehoord. Ga eens kijken of het bij ons in de bieb ook te vinden is. Ik lees zelf ook veel jeugdboeken. Meer omdat ik zelf jeugdverhalen schrijf. nieuwsgierig gemaakt door jou…..ik ga eens kijken in de bieb….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.