Stille schreeuw – Angela Marsons

Vijf gestalten vormden een vijfhoek rondom de heuvel vers uitgegraven grond. Alleen zij wisten dat dit een graf was.

Korte inhoud
“Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen.”

Teresa realiseerde zich dat de anderen in het complot er geen idee van hadden wie ze in werkelijkheid moesten vrezen.

Auteur
“Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.”
(www.boekerij.nl)

‘Ik heb twee jaar lang geprobeerd om in dit stuk grond te graven en iemand heeft zijn uiterste best gedaan om me tegen te houden. Ik wil graag weten waarom.’ 

Mijn mening
Als een boek volgens de uitgever voor fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza is – twee favoriete auteurs, twee favoriete series – dan is mijn interesse gewekt! Vond ik dit eerste deel in de Kim Stone-serie van Angela Marsons veelbelovend?

In het verleden staan er vijf mensen rond een graf, hun geheim moet bewaard blijven…
In het heden worden meerdere moorden gepleegd; hebben die te maken met dat geheim? Probeert een van de vijf het geheim begraven te houden? Of wil er juist iemand wraak nemen en het geheim onthullen?
Rechercheur Kim Stone ontdekt dat de moorden in ieder geval allemaal leiden naar Crestwood, een voormalig tehuis voor meisjes. Bij opgravingen op het terrein komen er langzaam meerdere gruwelijke geheimen uit het verleden bloot te liggen. Hangt alles samen? Wie zal het volgende slachtoffer zijn?
Het hele gebeuren zorgt er ook voor dat Kim demonen uit het verleden het hoofd moet bieden, is zij wel de juiste persoon voor deze ingewikkelde zaak?

Wat is Kim Stone een heerlijke hoofdpersoon! Een sterke vrouw, met littekens uit het verleden, gek op motoren en sociaal onhandig. Zeker een personage wat ik graag nog veel beter leer kennen!
Ik kreeg tijdens het lezen inderdaad het heerlijke Arlidge/Bryndza-gevoel; korte hoofdstukken, heerlijk vlot en pakkend verhaal en een boeiende hoofdpersoon! Wat heb ik genoten van dit van begin tot eind spannende en meeslepende, en soms zelfs ontroerende verhaal! Ik verheug me echt al op de volgende delen in deze serie (en wat fijn dat het een serie is!!), ik lees graag meer over Kim, maar ook over de mensen waar ze mee samenwerkt.
Weer een potentiële favoriete thriller-auteur/serie dus.

Ze zal geheimen van Crestwood onthullen, maar nooit het mijne.

Stille schreeuw
ISBN 9789022588413 – Uitgeverij Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: januari 2020 – Originele titel: Silent Scream – Vertaald door: Textcase – Deel 1 in de Kim Stone-serie

4 thoughts on “Stille schreeuw – Angela Marsons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.