Wreed spel & Verloren meisjes – Angela Marsons

‘Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je bukt je en pakt het mes. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht!’ 

Ik hou van Kim Stone!  
Ik was weg van de 1e Kim Stone-thriller van Angela Marsons en onwijs benieuwd naar meer. Door mijn rare leesjaar, had ik deel 2 al een tijdje liggen en inmiddels was deel 3 ook verschenen in november. Van de week eindelijk verdergegaan in deze toffe serie en na deel 2 zo snel mogelijk aan deel 3 begonnen!

Terwijl een plan zich begon te vormen in haar hoofd, glimlachte Alex. Als één deur dichtging, ging er een andere deur open.

Wreed spel
“Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.”

Uiteindelijk kwam het neer op één enkele vraag: was ze bereid dit slagveld te betreden en haar eigen kwetsbare geest te riskeren om de volledige waarheid te achterhalen?

‘Meneer, ik wil het doen,’ zei ze.
‘Wat, Stone?’ vroeg hij. Hij leunde achterover in zijn stoel.
‘De zaak. Ik wil hem leiden.’ 

Verloren meisjes
“Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?”

‘Een paar uur geleden zijn twee negenjarige meisjes ontvoerd bij het Old Hill Leisure Centre. Het staat vast dat het om een ontvoering gaat. De meisjes zijn dikke vriendinnen en ook de ouders zijn bevriend.’ 

Mijn mening
In de 2e Kim Stone-thriller, Wreed spel, heeft de rechercheur te maken met een zaak waarbij slachtoffers van misdaden door een kwaadaardig genie gemanipuleerd worden wraak te nemen op de dader. Wie zit hierachter en wat zijn de beweegredenen van deze zieke geest? En is Kims kwetsbare geest opgewassen tegen het psychologische spelletje als de dader zich ook op haar richt?
Kim en haar team hebben hun handen er vol aan! En daarnaast hebben ze ook nog te maken met de losse eindjes van een misbruikzaak…

(Mijn quote staat gewoon voorin dit boek! Zo gaaf! )
Deze thriller is van begin tot eind heerlijk spannend, meeslepend en aangrijpend. Die misbruikzaak, brrr, die manipulerende sociopaat, brrr, het kat-en-muis-spel met Kim, brrr… Het zijn heftige zaken!
Het beangstigende verhaal speelde zich als een film (tv-serie, please!) af in mijn hoofd. Het is heel beeldend, heel vlot, heel creepy… Echt retespannend! En Kim blijft een geweldig boeiende hoofdpersoon met haar pijnlijke verleden. Ze is een keiharde rechercheur, die zich met hart en ziel inzet voor de zaak, maar daarnaast is ze ook kwetsbaar door wat ze heeft meegemaakt en heeft weggestopt. Ik heb genoten van deze thriller en kon niet wachten om verder te gaan in deel 3…

In de 3e Kim Stone-thriller, Verloren meisjes, hebben Kim en haar team te maken met de ontvoering van twee negenjarige meisjes. De zaak lijkt heel erg op die van een jaar geleden, toen er ook twee meisjes ontvoerd werden. Er is er toen maar eentje teruggekeerd… Kan Kim dit keer voorkomen dat er fouten gemaakt worden en kan ze allebei de vriendinnetjes redden?
Er komt maar moeizaam schot in de zaak. De ouders van de meisjes, eerst dikke vrienden, komen steeds meer tegenover elkaar te staan door de gebeurtenissen, en Kim en haar team hebben moeite om positief te blijven…

Zo, wat was dit een intense en aangrijpende thriller!  Echt een vréselijke zaak en ontwikkelingen waar je haast hopeloos van wordt (ik werd er gewoon naar van, zo realistisch voelde het). Het is onwijs spannend, tot op het laatste moment, of het Kim gaat lukken de meisjes te vinden vóór het te laat is… Dit was van begin tot eind een verhaal waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat. Het boek is gewoon écht niet weg te leggen, eenmaal begonnen moet je door, door, door, tot je weet hoe het gaat aflopen! En de hele tijd hoop je op een goede afloop, al krijg je steeds meer het gevoel dat dat niet mogelijk gaat zijn. Heel meeslepend!
Zoals altijd speelt het traumatische verleden van Kim een rol in haar motivatie om de zaak tot een goed einde te brengen, en gaat ze net even wat verder dan ze eigenlijk zou moeten op sommige momenten. Wat is ze toch een fijne, complexe hoofdpersoon!
Ik wil meer Kim Stone! Ik wil meer van dit soort 5* (plus!) thrillers!
Ik heb er echt weer ontzettend genoten.

‘Ze zullen opnieuw contact met jullie opnemen. De daders willen iets van een van jullie, of misschien wel van jullie allemaal. Op dit moment lijkt geld het meest voor de hand liggend, maar we kunnen andere motieven niet uitsluiten.’ 

Wreed spel / Verloren meisjes 
ISBN 9789022589953 / 9789022591413 – Uitgeverij Boekerij – 384 / 432 pagina’s – Verschenen: juni / november 2021 – Vertaald door: Textcase – Deel 2 & 3 in de Kim Stone-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.