Verborgen waarheid – Angela Marsons

In gedachten was ze al op weg naar het bureau. Maar haar onderbuikgevoel was hier nog.
Er klopte iets niet.

KORTE INHOUD 
“Wanneer Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?”

Jij moest het zijn.
Er was geen andere oplossing.
Je moest sterven.
Jij moest de eerste zijn.

MIJN MENING 
Deel 8 alweer in de heerlijke Inspecteur Kim Stone-serie! En wát een verhaal was dit…

Het lichaam van de 13-jarige Sadie Winters wordt gevonden op het schoolterrein van Heathcrest Academy, een luxe kostschool. Het moet wel zelfmoord zijn, iets anders wil men niet geloven (en de goede naam van de school mag niet besmeurd worden). Maar inspecteur Kim Stone, die ter plaatse is, heeft er een raar gevoel bij. Als er later nog een leerling overlijdt en uit autopsie blijkt dat de tieners vermoord werden, moet er door Kim en haar team flink gewroet gaan worden in die gesloten gemeenschap.
Wat voor geheimen mogen er niet aan het licht komen? Lopen er meer leerlingen gevaar? Wie zit er achter de moorden? Een volwassene of een leerling?…

Altijd fijn als je meteen heerlijk gegrepen wordt door een verhaal! Het begint gelijk goed met een prikkelende proloog, waarna je een paar dagen teruggaat in de tijd en de voorafgaande gebeurtenissen gaat beleven…
En het verhaal blijft de hele tijd onwijs meeslepend en spannend! Echt weer een Kim Stone-thriller om in één ruk te verslinden.
Wat is er gaande? Wie zit erachter? Zullen ze de geheimen weten te onthullen en de dader weten te ontmaskeren vóór er meer slachtoffers vallen? Door, door, doorlezen!
Kim en haar team trekken een beerput open daar op die kostschool. Wat een machtsspelletjes, van alles in de doofpot, als je maar geld genoeg hebt… Duistere geheimen, geheime genootschappen, dwang, straf, wraak, je moeten bewijzen… Intens hoor! En beangstigend, want zeer realistisch!
Echt een onwijs spannende thriller, waarin voor mij de spanning en dus mijn aandacht geen moment verslapte. En dan dat einde… Heftig! Hoe verder?? Pfff!!! Wat een thriller. Ik heb ontzettend zitten genieten en baal dat ik hem alweer uit heb! Gelukkig in april ‘al’ het volgende deel! Nog lang niet klaar met de geweldige Kim Stone en haar superteam namelijk.

Vanaf het moment dat Sadie Winters’ lichaam was ontdekt, waren er aanhoudend pogingen gedaan om het onderzoek te verstoren. Kim had niet zozeer het gevoel dat haar handen gebonden waren, maar eerder dat ze geen handen meer had.

Verborgen waarheid 
ISBN 9789049202231 – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: november 2023 – Vertaald door: Textcase – Deel 8 in de Kim Stone-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.