Remco leest: De onschuldigen – John Grisham

Duke Russell is niet schuldig aan de gruwelijke misdaden waarvoor hij is veroordeeld, maar toch zal hij daarvoor over een uur en vierenveertig minuten worden geëxecuteerd. 

Korte inhoud
“Meer dan twintig jaar geleden werd in Seabrook, Florida de jonge advocaat Keith Russo in koelen bloede neergeschoten. De moordenaar liet geen spoor achter, er waren geen getuigen en geen duidelijke verdachten. Om de zaak toch op te lossen, schoof de politie de moord in de schoenen van Quincy Miller – een jonge zwarte man die ooit cliënt was van het slachtoffer. Bewijs werd vervalst, een veroordeling volgde spoedig en Miller verdween achter de tralies. Voor de rest van zijn leven. Geen advocaat keek nog naar hem om. Niemand bekommerde zich nog om hem.

Ruim twintig jaar na de gebeurtenissen in Seabrook ontvangt Cullen Post een brief waarin Quincy Miller hem om hulp vraagt. Post is priester en advocaat, en het gezicht van Guardian Ministries – een kleine organisatie die zich inzet voor ten onrechte veroordeelden, met name zaken die niemand anders op zich wil nemen. Maar met de zaak-Miller haalt Post zich meer problemen op de hals dan hij ooit had kunnen bevroeden. Want de werkelijke moordenaars van Keith Russo willen koste wat kost voorkomen dat Miller alsnog wordt vrijgesproken. Deze invloedrijke mannen hebben destijds één advocaat vermoord, en ze zullen er niet voor terugdeinzen om nog een andere te elimineren om hun doel te bereiken…”

Remco leest
Altijd fijn als er een nieuwe Grisham uitkomt, want ik ben gek op zijn boeken, en om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze was wel héél fijn!

Twintig jaar geleden werd Quincy Miller veroordeeld voor een moord die hij niet gepleegd heeft, de moord op advocaat Keith Russo. Nu probeert Cullen Post, priester en advocaat van ten onrechte veroordeelden, Quincy vrij te krijgen. Het wroeten in het verleden heeft onverwachte consequenties. Er zijn mensen die koste wat kost de waarheid verborgen willen houden…

Tijdens het lezen van dit boek voelde ik mee met de personages, het gevoel van onrecht en onmacht was tastbaar. Je hoopt dat dit soort verhalen puur fictie zijn, maar ergens weet je ook wel dat het systeem niet feilloos is, dus dat dit soort dingen zeker kunnen gebeuren. In de epiloog vertelt Grisham ook dat dit verhaal gebaseerd is op ware gebeurtenissen… Dat verbaasde me dus niet, maar beangstigt me wel!
Ik vond het een zeer aangrijpend en spannend verhaal wat moeilijk weg te leggen was. Wat mij betreft de beste Grisham tot nu toe! Dat legt de lag hoog voor de volgende, ik ben benieuwd!

De onschuldigen
ISBN 9789400510951 – Uitgeverij A.W. Bruna – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2019 – Originele titel: The Guardians – Vertaald door: Jolanda te Lindert

[bol_product_links block_id=”bol_5e1c4f5ae7d22_selected-products” products=”9200000114634124,9200000121289893,9200000114634086″ name=”grisham” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Remco leest: De onschuldigen – John Grisham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.