Vermoorde onschuld – Angela Marsons

Ze hoorde de deur naar het dak niet opengaan, noch de voetstappen die haar richting uit kwamen. Ze zag de hand niet die haar een duw gaf. Het enige dat ze zag, was de grond, die pijlsnel op haar af raasde.

KORTE INHOUD 
“Op een koude winternacht wordt een baby te vondeling gelegd bij het politiebureau. Tegelijkertijd wordt het lichaam van een jonge sekswerker gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar actief te zijn, die op kwetsbare vrouwen jaagt. Hoe meer doden er vallen, hoe gecompliceerder de zaak wordt. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, wordt het onderzoek naar de vondeling gehinderd door vrouwen die claimen zijn moeder te zijn.

De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagende wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als het bewijs naar Kims verleden begint te wijzen, komt ook haar eigen leven in gevaar…”

‘Dawson, ik wil dat je nu direct naar het bureau komt. Ik heb hier drie vrouwen bij de receptie zitten, die allemaal zitten te piepen over die vondeling.’  (…) ‘Ze weigeren weg te gaan. Ieder van hen houdt vol dat zij de moeder is.’ 

MIJN MENING 
Deel 7 alweer in de fijne inspecteur Kim Stone-serie van Angela Marsons, ik had er veel zin in!

Inspecteur Kim Stone vindt op een avond iets op de parkeerplaats van het politiebureau: er is een baby te vondeling gelegd… Algauw melden zich een aantal vrouwen die beweren de moeder te zijn, maar geen van allen spreekt de waarheid. De zoektocht naar de moeder en de reden dat ze haar baby achterliet, leidt naar een fabriek met Roemeense arbeiders. Alles lijkt daar in orde te zijn, maar toch heeft Kims team het gevoel dat ze verder moeten graven…
Ondertussen heeft het team ook te maken met de brute moorden op sekswerkers. Wie heeft het op hen voorzien? Waarom? Het is een moeizame en zeer grimmige zaak. En het komt voor Kim op gegeven moment allemaal erg dichtbij. Is het niet te gevaarlijk voor haar?

Wat is het altijd weer fijn om even te mogen mee(be)leven met de boeiende Kim Stone en haar fijne team! Het verhaal is, zoals ik gewend ben van Marsons, heerlijk vlot, super spannend en van begin tot eind smullen! Verschillende zaken die spelen, verschillende lijntjes die samenkomen, verschillende spannende wendingen, verschillende perspectieven: het verhaal verveelt echt geen moment en je kunt niet anders dan door-, door-, doorlezen. Wat heb ik weer zitten genieten!
En niet alleen Kim Stone speelt een belangrijke rol in het verhaal, natuurlijk ook haar collega’s Bryant (die lekker gewaagd is aan de eigenwijze Kim, gniffelen af en toe), Dawson (die een geheim lijkt te hebben) en Stacey (die weer de straat op gaat en niet alleen achter haar computer zit). Kim blijf ik gewoon een heerlijk intrigerende hoofdpersoon vinden. Wat zij met zich meedraagt, hoe zij zich keihard inzet om daders te vinden, soms (vaak) met gevaar voor eigen leven…
Ik heb echt nog lang geen genoeg van deze serie! Ik kijk na het uitlezen altijd meteen weer enorm uit naar een volgend deel. Gelukkig verschijnt in november de volgende al, aftellen dus!

Vermoorde onschuld 
ISBN 9789022599495 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: juli 2023 – Vertaald door: Textcase – Deel 7 in de Kim Stone-serie

2 thoughts on “Vermoorde onschuld – Angela Marsons

  1. Het verhaal klinkt spannend, maar ik ben zelf iets minder fan van boekenreeksen met een detective in de hoofdrol. Om die reden was ik ook blij toen Nicci French eindelijk klaar was met die Frieda.

    1. Meestal vind ik ze wel erg fijn, zolang de hoofdpersoon boeiend blijft. Maar ik kan net zo genieten van losstaande thrillers 😉 Frieda-serie moet ik nog steeds eens uitlezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.