Ottilie en de drochtenjagers (boek 1) – Rhiannon Williams

Wallie zou nooit zomaar verdwijnen. Niet zo lang, niet zonder iets te zeggen. Hij zou haar nooit zomaar achterlaten.

Korte inhoud
“Als Ottilie ontdekt dat haar broertje Waldemar is meegenomen door de drochtenjagers, een geheime organisatie die jaagt op wilde monsters, is ze vastbesloten hem te vinden. Omdat meisjes bij de jacht niet welkom zijn, verkleedt ze zich als jongen en infiltreert ze in de groep. Ottilie traint mee met de andere jongens, die niet doorhebben wie ze eigenlijk is. Ottilie blijkt een van de meest getalenteerde jonge jagers van de groep… ”

‘Ik kan doen alsof ik een van de gevangenen ben, en dan brengen ze me zo naar Wallie.’ 

Auteur
Ottilie en de drochtenjagers is het eerste deel in de nieuwe avonturentrilogie van de Australische Rhiannon Williams. Met dit verhaal won ze de prestigieuze Ampersand Prize voor debuterende auteurs.”
(www.gottmer.nl)

Wallie had altijd de weg geweten. Wallie was haar altijd komen halen. Nu was het haar beurt.

Mijn mening
Ik werd verliefd op de omslag van dit boek en toen ik de korte inhoud las was ik helemaal geïntrigeerd… Hoe beviel dit eerste deel van de avontuurlijke trilogie?

Ottilie (bijna 13) en haar broertje Wallie (11) wonen met hun zieke moeder in de Moerasholen, in een grot. Mensen die nergens anders heen kunnen wonen daar. Op een dag verdwijnt Wallie en Ottilie weet zeker dat daar iets achter moet zitten, hij zou nooit zomaar van haar weggaan. Ze gaat op zoek en komt erachter dat hij ontvoerd is door mannen die jonge jongens ontvoeren en ze dan naar een geheime plek brengen. Zij doet zich voor als jongen en verschuilt zich tussen een groepje ontvoerde jongens om zo bij haar broertje te komen en hem mee naar huis te nemen.
Ze komt in Fort Fiori terecht, een van de forten waar jongens worden opgeleid tot drochtenjager. Alleen zij kunnen de drochten, verschillende vreselijke monsters, doden en zo het koninkrijk beschermen. Ook Ot(tilie) wordt getraind en ze blijkt heel goed te zijn. Ook blijkt het daar nog niet zo vreselijk te zijn… Moet ze, samen met een paar anderen, inderdaad proberen te ontsnappen? En wat is eigenlijk het échte verhaal achter de geheimzinnige drochtenjacht?

Ik moest eventjes inkomen in dit verhaal, met name door de vele aparte namen/benamingen, maar dat heb ik vaker met fantasy… Toen ik er eenmaal lekker in zat was er ook geen stoppen meer aan, want het verhaal is ontzettend spannend en meeslepend en je leeft heel erg mee met Ottilie die vaak worstelt met haar gevoelens. Is het daar in het fort eigenlijk niet veel beter dan thuis? Worden ze voorgelogen over dingen? Waarom zouden jongens beter zijn dan meisjes? Bestaat er echt magie? Hoe lang kan ze verborgen houden dat ze een meisje is?…

Ottilie en de drochtenjagers is echt een geweldig avontuurlijk verhaal over angstaanjagende wezens, vriendschap en moed. Ik kijk al heel erg uit naar de volgende delen, want ik ben zeker nog niet klaar met Ottilie en haar vrienden! Benieuwd hoe het mysterieuze verhaal zich verder gaat ontwikkelen en wat die moedige kinderen allemaal nog gaan meemaken…

Ottilie en de drochtenjagers
ISBN 9789025771461 – Uitgever: Gottmer – 352 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: Ottilie Colter and the Narroway Hunt – Vertaald door: Sofia Engelsman – Deel 1 in de Ottilie-serie – Leeftijd: 9+

One thought on “Ottilie en de drochtenjagers (boek 1) – Rhiannon Williams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.