De donkere dagen – verhalenbundel

Ze noemen het vaak ‘de donkere dagen’. Dat begreep ik nooit. (…) Behalve op dit moment. Mijn lievelingsdagen zijn nog nooit zó donker geweest.

Korte inhoud
De donkere dagen voor kerst waren nooit eerder zo spannend.

Spanning van Hollandse bodem. De auteurs van de Crime Compagnie hebben hun misdadige breinen weer aan het werk gezet en superspannende korte verhalen geschreven. Met bijdragen van:

Loes den Hollander, Marelle Boersma, Linda Jansma, Theo en Marianne Hoogstraten, Marja West, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Svea Ersson, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Ingrid Oonincx, Heleen Smit, Annerieke de Vries, Ad van de Lisdonk, Heleen van den Hoven, Mariska Overman, Barbara Sevenstern, Tamara Haagmans

Koop dit cadeau bij de boekhandel in de buurt.

Roerloos staarde ik naar het lichaam van de man op de grond voor me.

Mijn mening
Dit boek voelde echt aan als een cadeautje in de brievenbus! Hoe kan het ook anders met zulke looks?  Ik ben niet echt een verhalenbundel-liefhebber, maar als je in een leesdipje zit kan het juist wel heel fijn zijn die korte verhalen, dus het boek was er op precies het juiste moment…

Er staan in deze kerstverhalenbundel 18 korte spannende verhalen van 18 De Crime Compagnie auteurs. Een ideale manier om kennis te maken met auteurs die je nog niet kent en superleuk om van je favoriete auteurs eens een kort verhaal te lezen in plaats van een heel boek!
Na ieder verhaal staat kort wat informatie over de auteur, zo weet je meteen welke boeken je op je wensenlijst kunt gaan zetten.

Mijn favoriete verhalen waren die van (geen toeval: ook mijn favoriete CC-auteurs) Angelique Haak: Voetstappen in de sneeuw, Marijke Verhoeven: Ijskoud en Mariska Overman: Mistflarden.

Het is een mooie verzameling geworden van spannende verhalen met allemaal een grimmige kerstsfeer.  De een best gruwelijk, de ander subtieler, weer een ander meer een spookverhaal… Lekker veel variatie! Voor ieder wat wils. Een ideaal (kerst)cadeautje dus!

Het onheilspellende decor van wat de meest eenzame kerst uit de geschiedenis van eenzame kersten moest gaan worden, bestond uit een afgelegen blokhut die ik de komende twee weken de mijne mocht noemen en een doodstil meer.

De donkere dagen
ISBN 9789461094384 – Uitgever: De Crime Compagnie – 312 pagina’s – Verschenen: november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.