Little People, BIG DREAMS: John Lennon

John werd geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog in Liverpool, Engeland. Als kleine jongen kon hij liggend in bed de bommen horen vallen. Maar als hij sliep droomde hij dat er op een dag vrede op aarde zou zijn.

KORTE INHOUD 
“John Lennon (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York City, 8 december 1980)
Toen John Lennon met een paar jongens op school een bandje begon, had hij nooit kunnen voorzien dat de wereld van de muziek daarna nooit meer hetzelfde zou zijn. Met hun opwindende nieuwe geluid, rebelse houding en talent voor het schrijven van liedjes viel het publiek als een blok voor The Beatles.
Vandaag de dag herinneren we ons John niet alleen als muzikaal icoon, maar ook als een voorvechter van wereldvrede. Achter in dit boek bevindt zich een tijdlijn met biografie en foto’s over het inspirerende leven van deze musicus en dromer.”

John begon een bandje met een paar jongens van school en al snel kwam er een jongen genaamd Paul bij. Paul was meer van de popmuziek, terwijl John een echte rocker was.

MIJN MENING 
Iedere keer ben ik zo benieuwd wie er in het volgende Little People, BIG DREAMS-deel centraal gaat staan! Er zijn er in het Engels al heel erg veel verschenen, dus de keuze is reuze… John Lennon werd dit keer vertaald!

John Lennon droomde al van kinds af aan over vrede op aarde. Zijn moeder liet hem kennismaken met muziek maken, ze leerde hem banjo spelen en gaf hem een gitaar. Op de lagere school was hij een lastpak, maar op de kunstacademie was hij wel op zijn plaats. Hij begon daar een bandje, The Quarrymen, leerde Paul McCartney kennen, schreef samen met hem muziek en The Beatles werden geboren… Ze werden razend populair, hadden het ene succes na het andere en werden toegeschreeuwd door hun vele fans. Maar John bleef toch dromen van een leven naast The Beatles. En van wereldvrede…

Ze veranderden de naam van de band in The Beatles en traden veel op in een bekende muziekclub, The Cavern.

Super leuk dat dit nieuwste deel over John Lennon gaat! Toevallig hebben we voor dit boek verscheen met de kinderen de Nick & Simon serie over The Beatles gekeken, dus toen het boek binnenkwam werd het door allebei meteen gepakt en gelezen! Heel enthousiast en vol herkenning.
Wat we wel alledrie vonden: de illustraties zijn erg lief en leuk, maar: The Beatles lijken allemaal wel heel erg op elkaar. Het is dat John Lennon zijn kenmerkende ronde brilletje op heeft… En wat we ook misten was iets over zijn moord. Het enige wat er achterin staat is “De wereld was geschokt om John al op zo’n jonge leeftijd te moeten verliezen”, dat is alles… Ik begrijp dat het een 6+ kinderboek is, maar iets meer over zo’n belangrijk persoon en deel van het levensverhaal had toch echt wel gemogen…
Het eerste deel in deze superleuke serie waar we wat kritiekpuntjes op hebben. Verder echt gewoon weer een onwijs aansprekend boek om te zien, heerlijk vrolijk, lekker informatief op een laagdrempelige manier, met achterin nog net iets meer levensverhaal en wat foto’s. Een ideale manier om voor het eerst kennis te maken met dit icoon!
We verheugen ons alweer op de volgende Little People, BIG DREAMS!

Al snel nadat hun eerste plaatje ‘Love Me Do’ uitkwam, werden John, Paul, Ringo en George wereldberoemd. 

John Lennon 
ISBN 9789051169805 – Uitgeverij: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak – Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Octavia Bromell – Leeftijd: 6+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.