Slaap kindje slaap – Marijke ten Cate

Poesje mauw, kom eens gauw.
Ik heb lekkere melk voor jou.

Korte inhoud
“Een prentenboek om te zingen!

Neem je kleintje op schoot, sla dit boek open en geniet samen van alle bekende liedjes. Van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Omdat mooie boeken en muziek er zijn voor iedereen van piepklein tot heel groot.”

En voor mij, rijstebrij.
O, wat heerlijk smullen wij.

Illustrator
“Marijke ten Cate werd geboren in Stavoren en groeide op in Friesland. Ze wilde al op tienjarige leeftijd illustrator worden – een droom die is uitgekomen. Marijke studeerde af in illustreren aan de Kunstacademie in Kampen. Sindsdien werkt ze als fulltime illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie waar kleintjes niet bij stil kunnen blijven zitten.”
www.lemniscaat.nl 

Slaap, kindje, slaap.
Daar buiten loopt een schaap.

Welkom! Een nieuwe traditie is geboren
“Elk kind verdient een leven vol verhalen en liedjes. Dit leven begint in de boekhandel! Hier ontvang je als kersverse ouder voor je baby tot drie maanden het gratis welkomstgeschenk Slaap kindje slaap. Bij het tonen van het geboortekaartje of inschrijfbewijs van je baby in de deelnemende boekhandel krijg je dit heerlijke prentenboek om te zingen cadeau. Met twaalf welbekende liedjes, prachtig geïllustreerd door Marijke ten Cate.

Welkom! groeit landelijk uit tot een traditie die we in samenwerking met de boekhandels het hele jaar door vieren. Heb jij dus een kleintje op komst? Haal na de geboorte het geschenk op in de boekhandel!”
www.lemniscaat.nl/welkom

Een schaap met witte voetjes,
die drinkt zijn melk zo zoetjes.

Mijn mening
Wat een ontzettend leuk en lief initiatief om zo’n mooi liedjesprentenboek beschikbaar te stellen voor kersverse ouders! (Kopen kan gelukkig ook gewoon, als je geen kersverse ouder bent )

In dit prachtig geïllustreerde prentenboek staan allerlei bekende kinderliedjes; Poesje mauw, Zo gaat de molen, Schuitje varen, Slaap kindje slaap en nog veel meer… Allemaal voorzien van de meest schattige, warme, grappige en kleurrijke illustraties van Marijke ten Cate. (De voorkant van het boek alleen al! )
Echt een super (kraam)cadeautje om te krijgen of te geven dus!

Slaap, kindje, slaap.
Daar buiten loopt een schaap.

Slaap kindje slaap
ISBN 9789047711490 – Uitgever: Lemniscaat – 26 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Illustraties: Marijke ten Cate – Leeftijd: 0+

One thought on “Slaap kindje slaap – Marijke ten Cate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.