Max Einstein: De Knappekoppenclub – James Patterson & Chris Grabenstein

Max Einstein had geen idee wie ze was, waar ze vandaan kwam, hoe ze in New York City was beland of hoe ze aan de naam Max Einstein was gekomen.

Korte inhoud
“Max Einstein is nogal, eh, bijzonder. Zelfs voor een genie. Ze hackt de computersystemen van de universiteit. Ze bedenkt uitvindingen voor daklozen. En ze praat met de beroemde wetenschapper Albert Einstein, al doet ze dat alleen in haar verbeelding. Maar haar toch al ongewone leventje wordt pas écht vreemd wanneer ze zich aansluit bij een geheime organisatie die de samenleving wil beschermen tegen criminele bendes. Kan Max de aarde redden met wetenschap?

Het eerste deel van een gloednieuwe spannende reeks vol humor en wetenschappelijke weetjes met een eigentijdse heldin in de hoofdrol. Een New York Times-bestseller voor knappe koppen vanaf 10 jaar.”

Want, hoewel ze nog maar twaalf was, ging Max Einstein wel al naar de universiteit!

Mijn mening
Ik viel bij dit jeugdboek meteen op de cover en de naam van de hoofdpersoon, heel aansprekend en prikkelend!

Max(ine) Einstein is pas twaalf jaar oud, maar gaat al naar de universiteit. Ze is ontzettend slim en heeft zichzelf er naar binnen gehackt. Ze woont in een paardenstal in New York City, samen met een aantal andere krakers, want Max is namelijk wees en weet niets van haar afkomst. Ze heeft dus niemand en bijna niets, behalve haar koffer met Albert Einstein spulletjes, haar grote voorbeeld.
Wat Max niet beseft is dat er machtige mensen zijn die weten van dit bijzondere meisje. Goede mensen, maar ook slechte mensen…
De goede mensen, van geheime organisatie IDVM (Instituut van Degenen die het Verschil Maken), weten haar als eerste te pakken te krijgen en hopen dat Max een van de slimme kinderen is die de wereld kan redden met haar wetenschappelijke kennis. Maar de andere organisatie geeft niet zomaar op…

Wat is Max Einstein een heerlijk en bijzonder personage! Ontzettend leuk om dit slimme en sympathieke meisje te hebben leren kennen.
Ze hoopt dat de mensen van de organisatie haar meer over haar mysterieuze afkomst kunnen vertellen en jij als lezer bent net zo benieuwd! En daarnaast leef je mee met alles wat ze meemaakt als jonge wereldverbeteraar.
Het verhaal heeft lekkere korte hoofdstukken, leest heel vlot en is boeiend en meeslepend van begin tot eind. En er staan interessante weetjes in het verhaal, waardoor je ongemerkt ook nog wat over Einstein leert! De illustraties van Beverly Johnson zijn sfeervol en humoristisch, ze vullen het verhaal mooi aan.

Max Einstein is een spannend avontuur en een actueel verhaal (jonge wereldverbeteraars!) met aansprekende personages, heel leuk bedacht.
Het smaakt zeker naar meer! En gelukkig verschijnt deel 2 binnenkort al…

‘Degene die we kiezen,’ zei de vrouw links van hem met donderende stem, ‘moet onze planeet naar de best mogelijke toekomst helpen loodsen.’ 

Max Einstein: De Knappekoppenclub
ISBN 9789044835090 – Uitgever: Clavis – 293 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Originele titel: Max Einstein. The Genius Experiment 1 – Vertaald door: Margot van Hummel – Illustraties: Beverly Johnson – Deel 1 in de Max Einstein-serie – Leeftijd: 10+

4 thoughts on “Max Einstein: De Knappekoppenclub – James Patterson & Chris Grabenstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.