Bonuszoon – Antoinette Kalkman

Hoe bestaat het dat ik dit op mijn geweten heb?

Korte inhoud
“Lauren wordt verdacht van de moord op de buurjongen. Haar gevoel zegt dat ze niet tot zoiets gruwelijks in staat is, maar ze heeft alle schijn tegen. In haar pogingen om de ware toedracht te achterhalen, dreigt ze de grip op haar leven te verliezen. Ze raakt verwijderd van haar geliefde en hun gezin en belandt in een levensbedreigende situatie. Wordt het geloof in haar eigen intuïtie haar uiteindelijk fataal?”

Zijn ogen glimmen niet meer, de lichtjes erin zijn gedoofd. Ik ben te laat.

Auteur
“Antoinette Kalkman (1964) kent de valkuilen en uitdagingen van een samengesteld gezin als geen ander. Met haar nieuwe man, haar twee kinderen en twee bonuskinderen woont ze op de Utrechtse Heuvelrug, waar het aangrijpende verhaal zich ook afspeelt. Naast moeder is ze ondernemer en schrijver. Ze is mede-oprichter van de ThrillerAcademie. Bonuszoon is haar debuutthriller.”
(www.godijnpublishing.nl)

Ik kruip in mezelf in het besef dat ik een moordenaar ben. Dat kan toch niet? Dit gebeurt toch niet echt met mij?

Mijn mening
Toen Antoinette me vroeg of ik haar boek wilde lezen en ik zag hoe het boek eruit zag (spannende cover!) en de korte inhoud las, was ik meteen om! Dit leek me een heel beklemmend verhaal… Was het dat ook?

Lauren zit in een cel, ze wordt beschuldigd van de dood van haar buurjongen Bart. Maar is ze echt een berekenende moordenaar? Ze kan zich alleen nog herinneren dat ze met ruzie thuis wegging, in de auto stapte en hard wegreed…
Heeft ze echt bewust Bart gedood? Alle bewijzen lijken tegen haar te zijn, maar haar gevoel zegt dat het niet mogelijk is: er moet iets anders spelen! Er was sowieso altijd al iets raars aan de buurvrouw en haar zoons…
Zal Lauren voordat ze compleet verwijderd raakt van iedereen die ze liefheeft achter de waarheid komen?

Je gaat in dit verhaal heen en weer in de tijd, in het begin met wat grotere sprongen om meer over het verleden van de hoofdpersonen Lauren en Ellen (de buurvrouw) te weten te komen en ze beter te leren kennen. Later met wat kleinere sprongetjes om te weten te komen wat er met de een gebeurde terwijl je net over de ander las. Hierdoor krijg je een heel compleet beeld en gevoel bij de vrouwen en hun verhalen en leef je heel erg mee met de personages. (Bij de een wat meer dan de ander )

Vanaf het begin heb je al een heel onheilspellend gevoel bij het gebeuren; wat is er nou echt gebeurd? Allebei de vrouwen hebben duidelijk issues, maar bij wie heeft dat er uiteindelijk voor gezorgd dat deze ramp is gebeurd?
Bonuszoon is een heel beklemmende en super spannende psychologische thriller, meeslepend van begin tot eind! Een heel sterk verhaal wat zeker smaakt naar meer. Knap debuut!

Bonuszoon
ISBN 9789492115850 – Uitgever: Godijn Publishing – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.