#ikleesthuis 3x Avonturiers


Vandaag wil ik deze 3 jeugdboeken met zeer avontuurlijke hoofdpersonen met jullie delen.  Een 2e deel, een 1e deel en een boek waarvan ik hoop dat het een 1e deel is…
(als je op de titels klikt kom je bij de beschrijving op de website van de uitgeverij)

Max voelde zich doodongelukkig, nu ze niets, maar dan ook niets te doen had.
De wereld zal zichzelf echt niet redden! dacht ze.

Max Einstein 2: Niet zomaar rebels – James Patterson & Chris Grabenstein (11+) 
Na haar spannende avontuur in Afrika moet Max(ine) Einstein (12) zich gedeisd houden, want de Corp (een groep geldbeluste boosdoeners) is nog steeds naar haar op zoek, zij kunnen het genie Max wel gebruiken. Maar Max wil voor het Instituut van Degenen die het Verschil Maken (IDVM) weer aan de slag met haar team van wereldverbeteraars! Gelukkig kan ze toch een crisis gaan oplossen. Maar zal ze uit de handen van de Corp weten te blijven?

Er staan weer hele grappige (o.a. Einstein-)tekeningen in dit boek en Einstein-quotes. Ook praat Max tegen haar idool als ze het moeilijk heeft.
Je hoopt voor Max dat ze eindelijk wat meer te weten gaat komen over haar geheimzinnige verleden, maar dat dat niet via de Corp hoeft te lopen (verleidelijk!). Je leeft met haar mee, ook als ze weer met haar team van jonge genieën de wereld gaat proberen te redden. Ik vond het een heel leuk verhaal; humoristisch en spannend, met een stoere en interessante hoofdpersoon. Achterin het boek staan nog wat leuke extraatjes.
Op naar deel 3 over Max en haar vrienden!

‘Wat zou je zeggen als ik je vertelde dat alle mannen, vrouwen en kinderen van Bluehaven in groot gevaar verkeren en jij de enige bent die ze kan helpen?’ 

Jane Doe 1: Doolhof der Dimensies – Jeremy Lachlan (12+) 
Jane Doe (14) en haar vader John (hun echte namen weet ze niet en haar vader kan het haar niet vertellen, hij zit in zichzelf opgesloten) wonen in een kelder en Jane wordt in Bluehaven gezien als De Onheilsbrenger. Alle rampen die er gebeuren: Jane’s schuld. Sinds de komst van John en Jane in Bluehaven 14 jaar geleden is Het Slot (een soort verbinding tussen verschillende werelden) ontoegankelijk. Op een voor Jane bijna noodlottige avond opent Het Slot zich weer en verdwijnt haar vader erin. Ze moet hem gaan zoeken! En zal ze in Het Slot ook antwoorden vinden over hun verleden?

Dit is een mega avontuurlijk verhaal, vol spanning, vreemde wezens, vreemde werelden en een vreemd soort kasteel; met oneindige ruimtes, gangen die veranderen, en zelfs wouden, rivieren en kloven… In die bizarre wereld moet Jane (o.a.) haar vader zien te vinden.
Wat was dit een achtbaan aan spannende gebeurtenissen zeg! Wat een avontuur! Retespannend! (soms alleen ietsje te veel gebeurtenissen naar mijn zin) Het verhaal “wordt vervolgd” en ik ben heel benieuwd naar het verdere verhaal van de moedige Jane Doe!

Toch was er één gedachte die Minnie maar moeilijk uit haar hoofd kon zetten. Als alles wat in je dromen gebeurde, echt was – waren nachtmerries dat dan ook?

Spoorloos op de Droomplaneet – Myron van der Velden (9+) 
Minnie (12) is een heel normaal meisje, een beetje té normaal naar haar zin. Maar na haar spreekbeurt over dromen vermoedt haar meester dat Minnie een bijzonder talent heeft. Nadat ze getest is blijkt dat ze een Superdromer is! In het Dromenlaboratorium krijgt ze te horen dat de droomwereld, eigenlijk een Droomplaneet: Hypnos, echt bestaat. En zij moet samen met een paar andere jonge Superdromers op een geheime expeditie naar Hypnos om daar twee kinderen te zoeken die verdwaald zijn en maar niet wakker worden. En die expeditie blijkt niet geheel zonder gevaar…

Wat moet het heerlijk zijn geweest om deze kleurrijke (o.a. een lucht in alle kleuren van de regenboog) droomwereld te bedenken! De kinderen beleven de meest fantastische dingen op Hypnos! Maar de missie is niet alleen maar lol, er zijn ook hele spannende momenten, een fijne combinatie. Ik heb echt genoten van dit meeslepende en avontuurlijke verhaal en hoop heel erg dat er een vervolg komt!

Zit er iets voor je tussen?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.