Een klok van sterren 3: Het beste koninkrijk – Francesca Gibbons & Chris Riddell

‘Ik ken die vrouw uit het nieuws,’ fluisterde Imogen. Haar keel was kurkdroog van de koekkruimels. ‘Zij heeft Marie ontvoerd.’ 

KORTE INHOUD 
“Tot grote schrik van Imogen en Marie duikt de gemene Anneshka plotseling in hun wereld op. Wat voert ze in haar schild buiten het magische rijk? En Anneshka is niet hun enige probleem. Mark, hun stiefvader, gedraagt zich steeds vreemder en raakt zelfs in coma, wat alles te maken heeft met zijn reis naar Yaroslav.

Op de vlucht voor Anneshka en op zoek naar een medicijn voor Mark gaan de zusjes nog één keer door het deurtje in de boom, en dit keer gaan ze verder dan ooit… Zullen ze Mark kunnen redden en Anneshka met haar boze plannen voorgoed kunnen tegenhouden?”

Als de yedleek iets met Mark hadden uitgehaald, dan zouden ze de oplossing hier niet vinden. Daarvoor moesten ze in de wereld zijn waar die monsters vandaan kwamen.

MIJN MENING 
Wat genoot ik van deel 1 & 2 van deze fantastische serie! Heel veel zin dus in deel 3, maar eigenlijk ook weer nie(t), omdat het de laatste is…

Imogen, haar zus Marie en hun stiefvader Mark zijn alweer een paar maanden terug uit de wereld achter de deur in de boom als ze iets vreemds zien in het nieuws: de gemene Anneshka is in hun wereld! Wat doet zij hier? Komt ze weer achter Marie aan? Is ze nog steeds op zoek naar het beste koninkrijk om over te heersen?
Tegelijkertijd begint Mark zich steeds vreemder te gedragen. Hij wordt zelfs ontzettend ziek en belandt in coma in het ziekenhuis. Wat er met hem aan de hand is, is een raadsel voor de dokters. Maar Imogen en Marie hebben wel een vermoeden. Hij heeft vast iets kwaadaardigs meegenomen met hun vorige avontuur in de wereld achter de deur in de boom…
Om te ontkomen aan Anneshka, haar te kunnen verslaan én om Mark te redden zit er maar één ding op: Imogen en Marie zullen nog één keer door de deur in de boom moeten, voor nog één laatste avontuur…

Wat een fantastisch avontuur weer! En wat een geweldig gave illustraties! Chris Riddell weet de personages heel mooi tot leven te brengen! Zijn stijl past zó perfect bij het verhaal.
Vanaf het begin is het verhaal heerlijk spannend en pakkend. Wat doet Anneshka in de wereld van de zusjes? Hoe kunnen ze aan haar ontkomen? En hoe kunnen ze Mark redden? Ze zouden niet meer naar die andere wereld gaan…
Eerst speelt het verhaal zich een tijdje in de gewone wereld af – spannend genoeg, hoor, maar toch – en ik was best een beetje ongeduldig: ‘wanneer gaan ze nou de deur in de boom door???’. Uiteraard kwam dat ook nog en daarvoor kregen we gelukkig al af en toe een kijkje in die andere wereld, waar we ook weer met Miro een avontuur beleven, wat uiteindelijk samenkomt met het avontuur van Imogen en Marie. Geweldig!!
En wow, wat is die wereld achter de deur in de boom toch bijzonder! We hadden er al wat delen van ontdekt in de vorige boeken, maar in dit verhaal komen we weer in een nieuw deel terecht. Ook ontmoeten we oude bekenden, altijd fijn, en leren we nieuwe personages kennen. Het draait weer om familie, vriendschap, samenwerken, en een zoektocht (of eigenlijk meerdere zoektochten). Het is één groot spannend en magisch avontuur! Wat heb ik genoten van het verhaal, van de personages, van de locaties… En wat ga ik het missen! Hopelijk keren we toch ooit nog eens terug… Ik ben nog niet toe aan een afscheid! Wát een fijne jeugdboekenserie is dit! Aanrader!

Miro had al heel lang door de Moerassen van Mokzhadee gezworven. Hij kon zich niet meer herinneren waar hij naartoe ging. Hij wist niet eens meer wie hij was.

Het beste koninkrijk 
ISBN 9789402713060 – Uitgever: HarperCollins Holland – 384 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Vertaald door: Angelique Verheijen – Illustraties: Chris Riddell – Deel 3 in de Een klok van sterren-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.