De terugkeer – C.J. Tudor (+ winactie!)

Op de muur boven het lichaam van de jongen staat in grote letters:
NIET MIJN ZOON

Korte inhoud
“Toen Joe Thorne vijftien jaar was, verdween zijn zusje Annie. Iets ergers kon er niet gebeuren. En toen kwam ze terug.
Vijfentwintig jaar later is Joe terug in zijn geboortedorp Arnhill. Hij heeft een baan aangenomen als leraar Engels op zijn oude middelbare school. Niet omdat hij zo graag terug wil, maar omdat hij het geld nodig heeft – hij heeft schulden. Terugkomen in zijn oude woonplaats betekent ook dat hij de mensen met wie hij opgroeide opnieuw onder ogen zal moeten komen, evenals de dingen die ze op hun geweten hebben.
Dan krijgt hij een anonieme mail: Ik weet wat er gebeurd is met je zusje. Het gebeurt opnieuw.

Er is niets veranderd. Het dorp is, helaas, nog precies zoals ik het me herinner.

Auteur
“De Britse auteur C.J. (roepnaam Caz) Tudor werkte als freelance copywriter en had een eigen hondenuitlaatservice voordat ze debuteerde met De Krijtman. Van haar debuut werden de vertaalrechten reeds voor verschijnen aan maar liefst 39 landen verkocht. De terugkeer is haar tweede standalone thriller.”
(www.awbruna.nl)

Want toen ze acht jaar oud was, is ze verdwenen. Op dat moment dacht ik dat dat het ergste was wat er ooit zou kunnen gebeuren.
Maar toen kwam ze terug.

Mijn mening
Na C.J. Tudors sterke debuut De Krijtman was ik wel erg benieuwd naar deze tweede thriller! En hij heeft weer zo’n gave rubberachtige omslag!

Joe Thorne is na jaren en jaren noodgedwongen terug in het dorp uit zijn jeugd. Op de vlucht voor schulden neemt hij er een baan aan als leraar op de school waar hij ook op zat als tiener. Hij kreeg een mailtje met de tekst ‘Ik weet wat er gebeurd is met je zusje. Het gebeurt opnieuw.‘ dus is vastbesloten uit te zoeken wat er gaande is. Erg welkom is hij niet, zijn komst rakelt alles van 25 jaar geleden weer op en Joe zal niet alleen de confrontatie aan moeten gaan met geesten uit het verleden, maar ook met de mensen uit het verleden die nog altijd in Arnhill wonen. Mensen die erbij waren toen zijn zusje die zomer verdween en op wonderlijke wijze weer terugkeerde…

Al meteen vanaf de bloederige proloog zit de sfeer goed in het verhaal en heb je een heleboel vragen. En je krijgt er nog een hoop bij! Langzaam worden ze beantwoord en langzaam wordt de afschuwelijke waarheid onthuld over wat er al die jaren geleden gaande was. Waarbij de verlaten mijn de rode draad in het verhaal is…

De onderhuidse spanning wordt flink opgebouwd in dit duistere verhaal en na afloop houdt het je nog wel even bezig… Nagelbijtend spannend is het niet, maar het geheel heeft wel echt een heel beklemmend sfeertje. Fijn dat er ter relativering dan ook nog lekker wat sarcastische humor in het verhaal zit!
Weer een hele sterke en boeiende thriller van C.J. Tudor! Niet weg te leggen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Lees dan gauw verder, want ik mag een exemplaar verloten!

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op dit spannende boek?

De winactie is afgelopen! Winnares Jessica heeft een mailtje ontvangen!

  • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
  • De winactie delen is lief!
  • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
  • Je reageert vóór donderdag 25 juli, want dan neem ik contact op met de winnaar
  • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

Succes!
-X-Judith

De terugkeer
ISBN 9789400510753 – Uitgever: A.W. Bruna – 352 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Originele titel: The Taking of Annie Thorne – Vertaald door: Guus van der Made

76 thoughts on “De terugkeer – C.J. Tudor (+ winactie!)

  1. Ik doe heel graag mee, De Krijtman vond ik ook een heel fijn boek om te lezen. Ook daar het verhaal niet mega spannend maar gewoon een top boek in zijn geheel: humor en drama verpakt in een hele fijne schrijfstijl.
    Ik ga vast duimen…..

  2. Wat een mooie kans om De terugkeer te winnen. Ik kijk al een tijdje naar dit boek uit. De krijtman vond ik erg goed dus, ik ben heel, heel benieuwd naar dit boek!

  3. Graag loot ik mee om dit boek te mogen lezen na een drukke dag klussen. Lekker lezen en even bijtanken met dit spannende verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.