Onbegraven – Ulrika Rolfsdotter

Het was nog maar kwart voor zes, de meisjes zouden pas over een paar uur komen. Ze hadden geen idee wat hij van plan was. Hoe hij wraak zou nemen.

KORTE INHOUD 
“Het is eind augustus en de dagen worden alweer korter in het dorp Ådalen. Op een vroege zondagochtend worden aan de oever van het Bålsjö-meer drie tienermeisjes gevonden. Twee van hen zijn dood. Eén is zwaargewond, haar leven hangt aan een zijden draadje.
Het is de eerste grote zaak voor Sara Emilsson, die zichzelf wil bewijzen tegenover haar vader, gepensioneerd agent, en tegenover de rest van haar team. Wanneer duidelijk wordt dat de families van de meisjes regelmatig bezocht worden door medewerkers van de sociale dienst, wordt maatschappelijk werker Annie Ljung betrokken bij het onderzoek. Samen proberen Annie en Sara te achterhalen wie de dader is. Hun zoektocht blijkt grote gevolgen te hebben, ook voor Annie zelf.”

Het was helemaal niet de bedoeling geweest dat ze dood zouden gaan, hij wilde alleen maar dat ze pijn zouden voelen. Dat ze zouden ervaren hoe dat is. Hoe het is om bang te zijn.

MIJN MENING 
Dit is het tweede boek over maatschappelijk werker Annie Ljung en de vorige, Duivelsdal, was erg lekker, dus ik had wel zin in meer!

Bij het Zweedse Bålsjö-meer worden drie tienermeiden gevonden. Twee dood, eentje zwaargewond maar nog net in leven. Wat is er gebeurd? Wie had het op hen voorzien en waarom?
Al gauw wordt er een jongen opgepakt die zich in de buurt bevond en er iets mee te maken lijkt te hebben, maar heeft hij ze ook echt vermoord?
Agent Sara Emilsson gaat haar mentor opvolgen als rechercheur jeugdzaken en krijgt de verantwoordelijkheid voor deze zaak. Ze moet zich bewijzen tegenover haar gepasseerde collega’s (allemaal mannen) én haar veeleisende vader, ooit ook politieman. Gelukkig krijgt ze hulp bij de moeilijke zaak van maatschappelijk werker Annie Ljung, die erbij betrokken wordt om o.a. de verwaarloosde jongen bij te staan die opgepakt werd.
Zullen Sara en Annie de duistere geheimen kunnen ontrafelen die geleid hebben tot deze vreselijke zaak?

Wat er in het vorige boek gebeurde (las ik een jaar geleden) kwam maar heel langzaam bij me terug, er werd ook niet heel veel naar teruggegrepen, maar voor dit verhaal maakte het niet zoveel uit gelukkig.
Ik had eerst niet door dat de proloog iets beschreef wat ‘later’ pas gebeuren zou, dus dat was in het begin een beetje verwarrend, ik zat te wachten tot we daarheen zouden gaan en dat gebeurde nog lange tijd niet, haha! Even inkomen… Maar toen ik eenmaal lekker in het verhaal zat en de zaak echt op gang kwam, was het boek nog moeilijk weg te leggen en (be)leefde ik lekker mee met Sara en Annie!
Het verhaal leest lekker vlot weg en is heerlijk pakkend. Niet onwijs spannend, maar wel met de hele tijd een lekkere duistere spanning. En daarnaast de privé-perikelen van Sara (die meer verantwoordelijkheden gaat krijgen, waar niet iedereen heel blij mee is) en Annie (die maar tijdelijk daar woont, omdat het slecht gaat met haar moeder, ze voelt zich door het verleden nog altijd niet heel erg fijn in haar geboortedorp, heeft zo haar problemen), ook erg boeiend. Fijne hoofdpersonen!
Tussendoor lees je ook nog dagboekfragmenten van een van de tienermeiden, waardoor duidelijk is dat er iets gaande was wat geheim moest blijven. De meiden hadden i.i.g. ieder zo hun problemen, die leidden tot zelfbeschadiging. Is de moordzaak misschien gelinkt aan de kliniek waar ze verbleven? Of is er tussen de vriendinnen iets misgelopen? Of heeft toch iemand anders wraak op ze genomen ergens voor? Wat is er die avond gebeurd?? Er komt maar langzaam informatie boven water en er zijn veel obstakels te nemen!
Ik heb genoten van deze Scandinavische thriller en lees heel graag meer over boeiende hoofdpersonen Annie en Sara! Hoe zal het ze verder vergaan? Op naar boek 3!

Onbegraven 
ISBN 9789026363559 – Ambo Anthos Uitgevers – 424 pagina’s – Verschenen: juli 2023 – Vertaald door: Tineke Jorissen-Wedzinga – Deel 2 in de Annie Ljung-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.