Verknocht – Lisette Jonkman

Een grote sterke hand omsluit de mijne. ‘Aangenaam kennis te maken, Lucille.’ Een mannenstem, diep en warm. ‘Ik ben Aris.’ 

Korte inhoud
“Na Verkikkerd en Verslingerd is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht van Lisette Jonkman, een heerlijke feelgoodroman waarin Lucy op een kruispunt in haar leven staat…

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…”

Janne keek me even moeilijk aan, wat ze wel vaker doet als ze probeert te bepalen of ik een grapje maak of gewoon dom ben.

Auteur
“Lisette Jonkman (1988) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken zijn romantisch en zitten boordevol humor. In mei 2011 won ze de chicklit-schrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl met haar debuutroman Glazuur. In 2013 verscheen haar tweede boek Verkikkerd. Daarna verschenen Verslingerd (2014) en Schrijven kreng! (2015) en Helemaal het einde (2017). Verknocht is haar nieuwste roman en verscheen in juni 2019.”
(www.lsamsterdam.nl)

Als de regisseur ‘cut!’ heeft geroepen (ik dacht eerst dat hij iets liet vallen of zo), begint hij uitgebreide aanwijzingen te geven.

Mijn mening
In 2014 las ik deel 1 en 2 in deze serie rond Lucy en Kikker, dus mijn geheugen moest wel even opgefrist worden.  Voor herlezen heb ik helaas geen tijd (luxeprobleem hoor), dus ik las mijn eigen recensies terug en hoopte dat het verder tijdens het lezen van deel 3 wel weer genoeg zou terugkomen. Gelukkig was dat ook wel zo met de meest belangrijke dingen!

Lucy heeft in dit deel een geweldige visagie-klus: ze mag in Toscane op de set van een film de visagie doen van de bekendste en hotste acteur van Nederland; Aris Brandt! Hij is prettig gestoord én een flirt en ze brengen veel tijd samen door. Maar Olivier heeft geen enkele reden om jaloers te zijn, toch?
Toch lijkt er als ze thuiskomt iets aan de hand te zijn, maar erover praten doet Olivier niet. En aangezien ze allebei retedruk zijn leven ze ook wel een beetje langs elkaar heen. Lucy moet zich op haar studie storten, heeft zorgen om vriendinnen en is daarnaast als ceremoniemeester gevraagd voor het huwelijk van vrienden, wat ook niet helemaal soepeltjes verloopt.
Maar: besteedt ze haar tijd wel aan de juiste personen?

Al meteen vanaf het eerste ogenblik zit er weer ongelooflijk veel, heerlijke, humor in het verhaal. Ik heb me toch een partij zitten gniffelen én hardop zitten lachen tijdens het lezen! Dus: dan is het al gewoon een lekker verhaal met fijne personages en grappige voorvallen, maar: dan ineens weet Lisette me ook keihard te grijpen als de serieuzere twist erin komt… Ze voerde me al mee de wereld in van Lucy (en Olivier en hun huisgenoten), maar vanaf dat punt sleepte ze me echt mee en leefde ik ook zo ontzettend mee met ze.
Het psychische probleem wat aangekaart wordt in het verhaal (ik ben een beetje vaag want ik wil niet spoileren) riep herkenning op en zorgde ervoor dat ik na het uitlezen van het boek even een partijtje heb zitten janken.

Een verhaal om te lezen met een lach en een traan dus! Een hele brede lach en, voor mij, een dikke traan. Weer een échte Lisette Jonkman! Heel veel humor en een serieuzere laag eronder, dat kan ze goed.
En is dit dan echt het afscheid van Lucy en Kikker en de rest? Ik heb deze personages in ieder geval in mijn hart gesloten! (Paladin blijft ook zo’n briljant figuur ) Fijn om weer even bij ze te zijn geweest.

P.S.: Ik wil nog wel even kwijt dat ik het altijd zo jammer vind als een serie (zeker als dit een derde en laatste deel is) ineens van uiterlijk verandert. Nu heb ik, en velen met mij gok ik, twee delen in de oude uitgave en het derde deel in deze (overigens fantastische!!!  begrijp me niet verkeerd!) nieuwe uitgave in de kast staan. Bewaar dan de nieuwe looks voor alle delen in voordeeleditie over een tijdje, o.i.d….

Ik wil gewoon wat meer tijd met hem. Niet alleen maar een paar uur samen slapen, maar echt sámen – zonder huisgenoten of familie, met tijd om met elkaar te praten.

Verknocht
ISBN 9789024582723 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 448 pagina’s – Verschenen: juni 2019 – Deel 3 in de serie rond Lucy

[bol_product_links block_id=”bol_5d30c8f890314_selected-products” products=”9200000100730203,9200000100730025,9200000100730020″ name=”lisette” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Verknocht – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.