In naam van de vader – Linda Jansma

Ze was dood. Dat besefte hij pas toen ze niet meer bewoog.

Korte inhoud
Veroorzaakt callgirl Judith de ondergang van de steenrijke familie Van Foreest?
Vlak voordat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader overneemt, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager, terwijl zoon Ties betrokken raakt bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld totdat hij Judith ontmoet, die in een exclusieve seksclub werkt.

Er was geen lijk en het was al helemaal niet in zijn tuin begraven.

Auteur
“Linda Jansma is een echte publiekslieveling. Ze schreef onder meer de bestsellers Houvast en Kwetsbaar. Veel van haar boeken ontvingen nominaties en prijzen.”

‘Loslaten, Judith. Alles. Wie je bent, wie je was. Denk alleen aan je toekomst.’ 

Mijn mening
Ik las eind 2017 het eerste deel van dit boek, wat ik toen als proefdruk thuisgestuurd kreeg om er kennis mee te maken. (Deel 1 t/m 4 waren toen alleen nog als los deel te lezen via Kobo Plus.) Ik was er meteen weg van en was erg benieuwd hoe het verderging met de familie Van Foreest!
Mijn quote, over het voorproefje, wat op de achterkant van het fysieke boek staat is dan ook: “Leest als een trein!”  En ondanks dat ik dat wist, kreeg ik toch weer de bekende dikke-boeken-fobie toen ik het boek (bijna 500 blz) binnenkreeg vorig jaar, en heb ik hem veel te lang laten liggen. Nu las ik hem en vlóóg ik er uiteraard doorheen!

Het verhaal gaat over de machtige en rijke familie Van Foreest; en dan met name over pater familias Ernst (overal een vinger in de pap), wiens succesvolle advocatenbureau overgenomen is door zoon Francis (heeft een heel groot en duister geheim) en zijn vrouw Renée (verliefd op haar zwager), andere zoons Julian (arts, hielp Francis met het grote geheim) en Matthijs (het zwarte schaap, heeft een luxe seksclub) en schoonzoon Tobias (getrouwd met zus Helena, verliefd op Renée).
Francis en Renée hebben twee dochters en zoon Ties (18), die laatste raakt in de problemen met drugs en foute vriendjes. Vader Francis doet er alles aan om hem buiten schot te houden, maar moet ondertussen van de vader van Ties’ vriend Paul Verduin, Marco Verduin; een crimineel waar Ernst al advocaat voor was en waar Francis maar niet vanaf komt, ook zijn zoon vrij zien te spreken, of anders…
En dan is er ook nog Judith, het nieuwe meisje bij de seksclub van Matthijs van Foreest. Zij heeft een verborgen agenda. Waar is ze op uit? Ondertussen weet ze in ieder geval wel Ties in te palmen…
Kortom: allerlei spannende verwikkelingen!!

Ik wist natuurlijk al dat deel 1 onwijs spannend was en naar meer smaakte en nu ik de rest gelezen heb weet ik dat het héle verhaal, van begin tot en met het bloedstollende einde, onwijs spannend en meeslepend is! Ik ging echt in sneltreinvaart door deze dikke pil heen, niet te stoppen! Het leest zo lekker vlot en je wilt gewoon steeds maar door omdat je móét weten hoe alles zich verder ontwikkelt en hoe het tot een climax gaat komen. Tijdens het lezen vraag je je continu af waar de hoofdrolspelers nu weer allemaal in verwikkeld raken en wil je ze bij momenten graag toeroepen: NIET DOEN!!! Zo ontzettend raakte ik meegevoerd en leefde ik mee. En ik vond de ontknoping echt briljant!
Echt een heerlijk spannend verhaal dus. Ik ben blij dat ik nu eindelijk het hele verhaal ken!

‘Vind de andere helft van het medaillon en alles zal duidelijk worden.’ 

In naam van de vader
ISBN 9789461093189 – Uitgever: De Crime Compagnie – 472 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – Eerder in 4 losse delen verschenen als e-book in Kobo Plus

[bol_product_links block_id=”bol_5c876f5e1b6c3_selected-products” products=”9200000090425349,9200000084208006,9200000085985965,9200000087024835,9200000088232242″ name=”in naam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.